„Lángost sütni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(→Hogyan kell lángost sütni?) |
(→Hogyan kell lángost sütni?) |
||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell lángost sütni? == | == Hogyan kell lángost sütni? == | ||
− | [[Fájl:Langos.jpg|right]] Ha nyár, akkor Balaton, ha Balaton, akkor lángos. | + | [[Fájl:Langos.jpg|right]] |
+ | Ha nyár, akkor Balaton, ha Balaton, akkor lángos. | ||
És amit meg lehet sütni-venni a parton, azt ugye egy átlag konyhában is elkészíthetjük. A sima, kefíres változat helyett aludtejből készíthetjük a tésztát. | És amit meg lehet sütni-venni a parton, azt ugye egy átlag konyhában is elkészíthetjük. A sima, kefíres változat helyett aludtejből készíthetjük a tésztát. | ||
A lap jelenlegi, 2016. július 8., 09:14-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell lángost sütni?
Ha nyár, akkor Balaton, ha Balaton, akkor lángos. És amit meg lehet sütni-venni a parton, azt ugye egy átlag konyhában is elkészíthetjük. A sima, kefíres változat helyett aludtejből készíthetjük a tésztát.
[szerkesztés] Lépések
- Hozzávalók a lángoshoz, egy nagy csapat részére: 1 kg liszt, 1 l aludt tej vagy kefir, 1 kis kanál só, 3 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 kocka cukor
- Az élesztőt fel kell futtatni, majd összekeverni a hozzávalókkal. Alapos kidolgozás után a tésztát kelesztő tálba tesszük, és hagyjuk megkelni.
- Ezután cipókat formázunk belőle, melyeket még 10 percig pihentetünk. Ez alatt pont felforrósodik az olaj, amiben sütjük.
- A kezünkkel a cipókat óvatosan lángos méretűre formáljuk, majd forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Ha ügyesek vagyunk, szalagos lesz, mint a fánk.
- A tetejére fokhagymát, tejfölt, sajtot teszünk, van, aki csak sózza, és vannak, akik porcukorral vagy lekvárral eszik.
[szerkesztés] Tippek
- A cipóformák fél napig hűtőben is tarthatók, így vacsorára majd másnap reggelire is lehet frissen sütni.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- a fenti hozzávalók
- ízlés szerint fokhagyma, tejföl, sajt, só, porcukor, lekvár
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Vigyázzunk, el ne szakadjon a tészta sütéskor.