„Bio joghurtot készíteni házilag” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(→Tippek) |
|||
16. sor: | 16. sor: | ||
* Ha bio tejet használsz, akkor teljesen bio joghurtot ehetsz! Maga a joghurt por BIO minősítéssel rendelkezik! | * Ha bio tejet használsz, akkor teljesen bio joghurtot ehetsz! Maga a joghurt por BIO minősítéssel rendelkezik! | ||
− | * De elkészítheted 2,8% vagy 3,5%-os zsírtartalmú tejből is vagy házi tejből | + | * De elkészítheted 2,8% vagy 3,5%-os zsírtartalmú tejből is vagy házi tejből, isteni finom! |
− | |||
== Kapcsolódó források, hivatkozások == | == Kapcsolódó források, hivatkozások == |
A lap 2014. szeptember 27., 06:45-kori változata
Hogyan kell Bio joghurtot készíteni házilag?
A bio joghurtot otthonunkban egy érlelő segítségével pillanatok alatt elkészíthetjük megfelelő bio joghurt por kultúra felhasználásával. Nézzük lépésről lépésre hogyan készül a bio joghurt!
Lépések
- Melegíts fel 1 liter jó minőségű tejet (pl. házi tej) 43-44 °C fokosra, hőmérővel ellenőrizd a hőfokot!
- Keverj bele 1 zacskó bio joghurt port!
- Öntsd bele a tejet az érlelő kimosott üvegjébe!
- Tedd be az üveget 8-10 órára az érlelőbe!
- Utána tedd be a kész joghurtot tartalmazó üveget a hűtőbe és hűtsd le!
- Jó étvágyat kívánok!
Tippek
- Ha bio tejet használsz, akkor teljesen bio joghurtot ehetsz! Maga a joghurt por BIO minősítéssel rendelkezik!
- De elkészítheted 2,8% vagy 3,5%-os zsírtartalmú tejből is vagy házi tejből, isteni finom!