„Pikáns gyümölcsteát főzni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
Bya (vitalap | szerkesztései) (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell pikáns gyümölcsteát főzni? == A hagyományos gyümölcsteát néhány finomság hozzáadásával igazán ünnepivé varázsolhatjuk. Különleges arom…”) |
Bya (vitalap | szerkesztései) (→Hogyan kell pikáns gyümölcsteát főzni?) |
||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell pikáns gyümölcsteát főzni? == | == Hogyan kell pikáns gyümölcsteát főzni? == | ||
− | A hagyományos gyümölcsteát néhány finomság hozzáadásával igazán ünnepivé varázsolhatjuk. Különleges aromája lévén karácsonyi ital lehet belőle, alkohol helyett is fogyaszthatjuk, de a teaimádók újfajta ízeket is felfedezhetnek a teák világában. | + | [[Fájl:pikans_tea.jpg|right|250 px]]A hagyományos gyümölcsteát néhány finomság hozzáadásával igazán ünnepivé varázsolhatjuk. Különleges aromája lévén karácsonyi ital lehet belőle, alkohol helyett is fogyaszthatjuk, de a teaimádók újfajta ízeket is felfedezhetnek a teák világában. |
− | |||
== Lépések == | == Lépések == |
A lap jelenlegi, 2013. december 12., 15:39-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell pikáns gyümölcsteát főzni?
A hagyományos gyümölcsteát néhány finomság hozzáadásával igazán ünnepivé varázsolhatjuk. Különleges aromája lévén karácsonyi ital lehet belőle, alkohol helyett is fogyaszthatjuk, de a teaimádók újfajta ízeket is felfedezhetnek a teák világában.
[szerkesztés] Lépések
- Áztassunk néhány napig 1 dl rumban 10 dkg mazsolát!
- Karamellizáljuk egy edényben a barna cukrot, majd öntsük fel forró vízzel!
- Tegyünk négy hőálló ( 2dl-es) üvegpohárba egy-egy kanál gyümölcstea-keveréket, amelyre öntsük rá a karamelloldatot. Pár percig várjunk, amíg a karamelles főzet átjárja a gyümölcsdarabokat. Ezután kanalazzuk a pohárba a rumban érlelt mazsolát is!
- Mossuk meg a narancsot és a citromot, vágjunk vékony csíkokat a héjukból, majd facsarjuk ki őket. A levüket külön kínáljuk a teához, így mindenki ízlés szerint ízesítheti vele.
- Tegyünk néhány narancs- és citromhéjcsíkot a teába, a többivel pedig díszítsük a pohár szélét! Adjunk kiskanalat is a csészéhez, amellyel a tea elfogyasztása után ki lehet kanalazni a gyümölcsdarabokat és a mazsolát!
[szerkesztés] Tippek
- Mi is aszalhatunk vagy kandírozhatunk gyümölcsöket, amelyeket felhasználhatunk a pikáns tea elkészítéséhez.
- Valódi gyümölcsdarabokat tartalmazó teakeverék helyett filteres erdei gyümölcsös, áfonyás vagy feketeribizlis teát is használhatunk.
- Ha alkoholmentes teát szeretnénk készíteni, akkor rumban érlelt mazsola helyett csak rumaromát cseppentsünk a teába.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 10 dkg mazsola
- 1 dl rum
- 4 kávéskanál barna cukor
- 8 dl víz
- 4 evőkanál gyümölcstea-keverék
- 1 narancs
- 1 citrom
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Figyeljünk oda a cukor megolvasztására, karamellizálására, mert könnyen leéghet!
[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások
- Saját recept