„Karácsonyi álom tortát sütni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
Bya (vitalap | szerkesztései) (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell karácsonyi álom tortát sütni? == right|300 pxAzért szeretem elkészíteni, mert könnyű a tésztája és a tölteléke,…”) |
Bya (vitalap | szerkesztései) (→Amire szükséged lehet) |
||
26. sor: | 26. sor: | ||
*1 Rama kocka | *1 Rama kocka | ||
*fél üveg magozott meggy és a leve | *fél üveg magozott meggy és a leve | ||
− | *6 evőkanál porcukor (ez ízlés | + | *6 evőkanál porcukor (ez ízlés szerint) |
*1 dl főzőtejszín | *1 dl főzőtejszín | ||
*étcsokoládé | *étcsokoládé |
A lap jelenlegi, 2013. december 5., 08:42-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell karácsonyi álom tortát sütni?
Azért szeretem elkészíteni, mert könnyű a tésztája és a tölteléke, és nagyon szeretjük a mákos-meggyes összetételű süteményeket.
[szerkesztés] Lépések
- A tojások sárgáját és a kristálycukrot habosra keverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Majd az 5 evőkanál lisztet és a 2 evőkanál kakaót átszitálva lazán a tojássárgás masszához keverjük a fehérjehabbal együtt.
- Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük. Miután kihűlt, 3 része vágjuk a tortalapot.
- Közben a darált mákot a fél üveg meggy levében megpároljuk, majd a Rama kockát a porcukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a mák, akkor a margarinos masszához keverjük, és a tortalapokat megtöltjük a kapott krémmel. A torta tetejét és az oldalát is ezzel a krémmel vonjuk be.
- Ha ezzel elkészültünk, akkor a felvert tejszínhabbal kis habrózsákat nyomunk a torta tetejére és a köztük lévő hézagba egy szem magozott meggyet helyezünk.
- Végül az étcsokoládé-forgáccsal díszítjük a torta tetejét és fogyasztásig a hűtőbe tesszük.
[szerkesztés] Tippek
- Ha nincs meggyünk, vagy éppen nem akarjuk vele készíteni, lehet csak tejszínhabbal és csokireszelékkel díszíteni.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 7 darab tojás
- 7 evőkanál kristálycukor
- 5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
- fél csomag sütőpor
- 25 dkg darált mák
- 1 Rama kocka
- fél üveg magozott meggy és a leve
- 6 evőkanál porcukor (ez ízlés szerint)
- 1 dl főzőtejszín
- étcsokoládé
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- A díszítésnél a meggyet jól csepegtessük le, mert ha túl lédús, akkor a tejszínhabot eláztatja!
[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások
Hegedüsné Aranyos Ildikó pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére