Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Linzertekercset (kakaós és zserbós ízben) sütni

1 588 bájt hozzáadva, 2013. december 4., 14:54
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell linzertekercset (kakaós és zserbós ízben) sütni? == right|300 pxNagyon egyszerű, elronthatatlan süti. == Lépések == …”
== Hogyan kell linzertekercset (kakaós és zserbós ízben) sütni? ==

[[Fájl:linzertekercs.jpg|right|300 px]]Nagyon egyszerű, elronthatatlan süti.


== Lépések ==

#A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a tejföllel és a sóval összedolgozzuk egy cipóba. Két részre osztjuk, és 15 percig pihentetjük.
#Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra. Az egyiket megkenjük olvasztott vajjal, majd egyenletesen megszórjuk cukorral és kakaóval. A másikat megkenjük baracklekvárral, erre szórjuk a diót, a cukrot és a citromhéjat.
#Szorosan feltekerjük a tésztákat és sütőpapíros tepsibe rakjuk (egy tepsibe a kettőt).
#190 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőnél 170 °C) 20-25 perc alatt megsütjük. Nem szabad megvárni, hogy megbarnuljon a teteje, fehér marad a tészta akkor is, amikor már megsült!

== Tippek ==

*Kis szikkadás után nagyon szépen szeletelhető, omlós lesz a tészta.

== Amire szükséged lehet ==

*''Tésztához (2 rúdhoz):''
**40 dkg rétesliszt
**25 dkg vaj vagy margarin
**2 dl tejföl
**1 csipet só
*''Kakaós töltelékhez:''
**1 ek. olvasztott vaj
**4 ek. cukor
**1 púpozott ek. cukrozatlan kakaópor
*''Zserbós töltelékhez:''
**4 ek. sárgabaracklekvár
**10 dkg darált dió
**5 dkg cukor
**1 kisebb citrom reszelt héja

== Figyelmeztetések ==

*Tartsuk be a sütési időt, ne várjuk meg, amíg megbarnul a tészta teteje!

== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

'''Morvai Linda pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére'''

[[Kategória:Étel-ital]]
1 859
szerkesztés