„Diós-almás tortát sütni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell diós-almás tortát sütni? == right|300 pxAzért szeretem elkészíteni ezt a sütit, mert csak összekeverem a hozzával…”)
(Nincs különbség)

A lap 2013. december 4., 14:31-kori változata

Hogyan kell diós-almás tortát sütni?

Dios almas torta.jpg

Azért szeretem elkészíteni ezt a sütit, mert csak összekeverem a hozzávalóit egy tálba, és máris mehet a sütőbe. Nagyon finom, ízletes és egyszerű karácsonyi süti.


Lépések

  1. A vajat habosra verjük a cukorral és a sóval, majd beletörjük a tojásokat, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tejet, és jól elkeverjük, majd ebbe szitáljuk bele a lisztet, a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűszeget és a sütőport.
  2. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd apróra vágjuk, és ezt is a masszához keverjük. Jól eldolgozzuk.
  3. Az almákat megpucoljuk, és kockára vágjuk, majd laza mozdulatokkal belekeverjük a tésztába.
  4. A tortaformát vékonyan kivajazzuk, kilisztezzük, és beleöntjük a masszát.
  5. Előmelegített sütőben 170 fokon, 30 percig sütjük.

Tippek

  • Bármivel fel tudjuk dobni, pl. csokival, vagy többféle citrus héjjával, esetleg levével. Ha például egy narancs levét is belefacsarjuk – amitől egyébként még ízletesebb lesz –, nem kell bele tej.

Amire szükséged lehet

  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 3 tojás
  • fél cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 kisebb alma
  • 4 ek. tej
  • fél marok dió
  • 2 csipet só
  • fűszerek: 2 tk. fahéj, fél tk. szerecsendió, fél tk. őrölt szegfűszeg
  • 1 citrom reszelt héja

Figyelmeztetések

  • A tortaformát nem szabad vastagon kivajazni, mert eláztatja a tésztánk alját!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Kiss Adrienn pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére

Az oldal szerzői

Bya