„Őzgerinc formában sült csirkemellet készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell őzgerinc formában sült csirkemellet készíteni? == 300 px|rightAzért szeretem elkészíteni, mert gyor…”)
 
(Nincs különbség)

A lap jelenlegi, 2013. december 4., 14:16-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell őzgerinc formában sült csirkemellet készíteni?

Ozgerinc formaban sult csirkemell.jpg

Azért szeretem elkészíteni, mert gyorsan elkészül, és nagyon finom:)


[szerkesztés] Lépések

  1. A csirkemellet megmossuk, apró kockára vagdossuk, sózzuk, borsozzuk (picit állni hagyjuk).
  2. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokat, a lisztet, a reszelt sajtot (keveset tegyünk félre az aljához) és az apróra vágott petrezselyemzöldet összekeverjük a csirkemellel.
  3. Az őzgerincformát kikenjük margarinnal vagy vajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával. Belefektetjük a szalonnákat úgy, hogy fedjék egymást, és a két végük kilógjon a formából. Beletesszük a masszát, és ráhajtogatjuk a szalonnákat. Tetejét megkenjük 1 evőkanál tejföllel, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
  4. Gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és behelyezzük a formát.
  5. Előmelegített sütőben (légkeveréses) 170 fokon 40 percig sütjük. Majd kiborítjuk a tepsire, levesszük róla a formát, és 220 fokon még 15 percig sütjük.

[szerkesztés] Tippek

  • Ne süssük túl!!!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 80 dkg csirkemell,
  • 15 dkg szeletelt bacon,
  • 15 dkg reszelt sajt,
  • só, bors ízlés szerint,
  • kis csokor petrezselyemzöld,
  • 4 evőkanál tejföl,
  • 3 evőkanál liszt,
  • 2 db tojás,
  • forma kikenéséhez: margarin vagy vaj,
  • forma megszórásához: zsemlemorzsa

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Finoman borítsuk ki!!!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Fodor Emese pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére (2. helyezett)

Az oldal szerzői

Bya