„Hurkát sütni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
a (Visszaállítottam a lap korábbi változatát: 94.21.190.109 (vita) szerkesztéséről Kiscsillag szerkesztésére) |
(→Tippek) |
||
13. sor: | 13. sor: | ||
== Tippek == | == Tippek == | ||
− | * Ha sütés előtt egy kicsit hideg vízbe áztatjuk a hurkát, nem fog szétpukkadni. | + | * Ha sütés előtt egy kicsit hideg vízbe áztatjuk a hurkát, nem fog szétpukkadni. Megoldás lehet az is a kipukkadás ellen, ha a sütőbe egy kis lábasba vizet teszünk. |
* A fagyasztott hurkát már előző nap vegyük ki a fagyasztóból. | * A fagyasztott hurkát már előző nap vegyük ki a fagyasztóból. | ||
A lap jelenlegi, 2013. november 17., 15:36-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell hurkát sütni?
Hurkát sütni nem nehéz, de nem árt néhány praktikával tisztában lenni, hogy ne legyen vizenyős, túl száraz vagy éppen ne pukkanjon szét.
[szerkesztés] Lépések
- A tepsit vagy cserépedényt kenjük ki vékonyan mangalica- vagy libazsírral
- Kevés vizet (0,5-1 dl) löttyintsünk a kolbász alá.
- Tegyük be előmelegített sütőbe, hagyományos sütő esetében 190-200 C fokra, légkeveréses üzemmódban 180 C fokra.
- Sütés közben kétszer forgassuk meg a hurkákat és a kolbászokat, hogy alul és felül is szép sült legyen.
- 45-50 perc alatt készre sül.
[szerkesztés] Tippek
- Ha sütés előtt egy kicsit hideg vízbe áztatjuk a hurkát, nem fog szétpukkadni. Megoldás lehet az is a kipukkadás ellen, ha a sütőbe egy kis lábasba vizet teszünk.
- A fagyasztott hurkát már előző nap vegyük ki a fagyasztóból.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- sütő
- hurka
- zsír
- víz
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Van, aki szerint azzal is megakadályozhatjuk a hurka kipukkadását, ha sütés előtt kissé megszurkáljuk, mások szerint viszont ezzel szinte biztos, hogy a kipukkadást segítjük elő...
[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások
- Szaftos és ropogós disznótoros hurka
- saját tapasztalat