„Grillázst készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell grillázst készíteni? == right A grillázs egy remek édesség, amit például a grillázstortához vagy fagyihoz is használhatunk…”) |
Bya (vitalap | szerkesztései) (→Tippek) |
||
8. sor: | 8. sor: | ||
# '''Vágj belőle 10 cm-es ujjnyi széles csíkokat, késsel vedd fel a deszkáról és a két végét ellentétes irányba tekerve készíts belőle spirálokat.''' | # '''Vágj belőle 10 cm-es ujjnyi széles csíkokat, késsel vedd fel a deszkáról és a két végét ellentétes irányba tekerve készíts belőle spirálokat.''' | ||
== Tippek == | == Tippek == | ||
+ | * Dió helyett mogyorót, mandulát, szezámmagot és aszalt gyümölcsöket is használhatunk a grillázshoz. | ||
* Ha karamellesebb ízre vágysz, tegyél bele egy kis vajat is. | * Ha karamellesebb ízre vágysz, tegyél bele egy kis vajat is. | ||
+ | * Csokoládédarabokkal is "ízesíthetjük" a grillázst. | ||
* A grillázs három hónapig tárolható, de vigyázzunk, hogy ne párás levegőn legyen, mert ragadni kezd. | * A grillázs három hónapig tárolható, de vigyázzunk, hogy ne párás levegőn legyen, mert ragadni kezd. | ||
* Utólag ételfestékkel festhetjük a grillázst. | * Utólag ételfestékkel festhetjük a grillázst. | ||
* Ha hidegen próbálod meg formázni, akkor már eltörik a grillázs. | * Ha hidegen próbálod meg formázni, akkor már eltörik a grillázs. | ||
+ | |||
== Amire szükséged lehet == | == Amire szükséged lehet == | ||
* cukor | * cukor |
A lap jelenlegi, 2013. október 7., 15:37-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell grillázst készíteni?
A grillázs egy remek édesség, amit például a grillázstortához vagy fagyihoz is használhatunk.
[szerkesztés] Lépések
- Szerezd be a hozzávalókat: egy rész darabos dió, két rész kristálycukor.
- Egy serpenyőben karamelizálj meg 10 dkg cukrot, amíg méz sűrűségű nem lesz.
- Picit hagy hálni, majd tedd bele az 5 dkg darabos diót. Keverd össze.
- Vizes vagy zsírozott sodródeszkára tegyed, és sodrófával nyújtsd ki.
- Vágj belőle 10 cm-es ujjnyi széles csíkokat, késsel vedd fel a deszkáról és a két végét ellentétes irányba tekerve készíts belőle spirálokat.
[szerkesztés] Tippek
- Dió helyett mogyorót, mandulát, szezámmagot és aszalt gyümölcsöket is használhatunk a grillázshoz.
- Ha karamellesebb ízre vágysz, tegyél bele egy kis vajat is.
- Csokoládédarabokkal is "ízesíthetjük" a grillázst.
- A grillázs három hónapig tárolható, de vigyázzunk, hogy ne párás levegőn legyen, mert ragadni kezd.
- Utólag ételfestékkel festhetjük a grillázst.
- Ha hidegen próbálod meg formázni, akkor már eltörik a grillázs.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- cukor
- dió
- vaj
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Kisebb adagokat készíts el, különben csomósodik.