„Grillázst készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell grillázst készíteni? == right A grillázs egy remek édesség, amit például a grillázstortához vagy fagyihoz is használhatunk…”)
 
(Tippek)
 
8. sor: 8. sor:
 
# '''Vágj belőle 10 cm-es ujjnyi széles csíkokat, késsel vedd fel a deszkáról és a két végét ellentétes irányba tekerve készíts belőle spirálokat.'''  
 
# '''Vágj belőle 10 cm-es ujjnyi széles csíkokat, késsel vedd fel a deszkáról és a két végét ellentétes irányba tekerve készíts belőle spirálokat.'''  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
 +
* Dió helyett mogyorót, mandulát, szezámmagot és aszalt gyümölcsöket is használhatunk a grillázshoz.
 
* Ha karamellesebb ízre vágysz, tegyél bele egy kis vajat is.
 
* Ha karamellesebb ízre vágysz, tegyél bele egy kis vajat is.
 +
* Csokoládédarabokkal is "ízesíthetjük" a grillázst.
 
* A grillázs három hónapig tárolható, de vigyázzunk, hogy ne párás levegőn legyen, mert ragadni kezd.
 
* A grillázs három hónapig tárolható, de vigyázzunk, hogy ne párás levegőn legyen, mert ragadni kezd.
 
* Utólag ételfestékkel festhetjük a grillázst.
 
* Utólag ételfestékkel festhetjük a grillázst.
 
* Ha hidegen próbálod meg formázni, akkor már eltörik a grillázs.
 
* Ha hidegen próbálod meg formázni, akkor már eltörik a grillázs.
 +
 
== Amire szükséged lehet ==
 
== Amire szükséged lehet ==
 
* cukor
 
* cukor

A lap jelenlegi, 2013. október 7., 15:37-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell grillázst készíteni?

Grillazs.jpg

A grillázs egy remek édesség, amit például a grillázstortához vagy fagyihoz is használhatunk.

[szerkesztés] Lépések

  1. Szerezd be a hozzávalókat: egy rész darabos dió, két rész kristálycukor.
  2. Egy serpenyőben karamelizálj meg 10 dkg cukrot, amíg méz sűrűségű nem lesz.
  3. Picit hagy hálni, majd tedd bele az 5 dkg darabos diót. Keverd össze.
  4. Vizes vagy zsírozott sodródeszkára tegyed, és sodrófával nyújtsd ki.
  5. Vágj belőle 10 cm-es ujjnyi széles csíkokat, késsel vedd fel a deszkáról és a két végét ellentétes irányba tekerve készíts belőle spirálokat.

[szerkesztés] Tippek

  • Dió helyett mogyorót, mandulát, szezámmagot és aszalt gyümölcsöket is használhatunk a grillázshoz.
  • Ha karamellesebb ízre vágysz, tegyél bele egy kis vajat is.
  • Csokoládédarabokkal is "ízesíthetjük" a grillázst.
  • A grillázs három hónapig tárolható, de vigyázzunk, hogy ne párás levegőn legyen, mert ragadni kezd.
  • Utólag ételfestékkel festhetjük a grillázst.
  • Ha hidegen próbálod meg formázni, akkor már eltörik a grillázs.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • cukor
  • dió
  • vaj

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Kisebb adagokat készíts el, különben csomósodik.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bya, Kiscsillag