„5 perces almás sütit készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Figyelmeztetések)
(Tippek)
 
14. sor: 14. sor:
  
 
* Aki szereti, megszórhatja fahéjjal is, de anélkül is kitűnő!
 
* Aki szereti, megszórhatja fahéjjal is, de anélkül is kitűnő!
* Érdemes légkeveréses sütőben készíteni, így finomabb, illetve a teje is jó megpirul.
+
* Érdemes légkeveréses sütőben készíteni, így finomabb, illetve a teteje is jó megpirul.
 
 
  
 
== Amire szükséged lehet ==
 
== Amire szükséged lehet ==

A lap jelenlegi, 2012. október 8., 06:08-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell 5 perces almás sütit készíteni?

5-perces-suti-kesz.jpg

Ha váratlan vendégek érkeznek, akiket amúgy szívesen látsz, de nincs mivel megkínálnod, akkor jól jöhet ez a recept. Az 5 perc egyébként az összeállításra vonatkozik, de a sütés sem tart tovább 15-20 percnél.

[szerkesztés] Lépések

  1. Egy tűzálló tálba szeletelj almát.
  2. Szórj rá vaníliás cukrot és barna cukrot.
  3. Vágj rá kis vajdarabkákat úgy, hogy mindenhova jussom.
  4. Végül szórj rá egy kis zsemlemorzsát, ami tésztaként szolgál, illetve felszívja a sülő alma levét. Egy kevés tejet is önthetsz rá, hogy valami összefogja a zsemlemorzsát. 5-perces-suti-elokeszites.jpg
  5. Tedd be a mikróba kb. 6-7 perce (800 watton), vagy 200 fokra hevített sütőbe 15-20 percre.

[szerkesztés] Tippek

  • Aki szereti, megszórhatja fahéjjal is, de anélkül is kitűnő!
  • Érdemes légkeveréses sütőben készíteni, így finomabb, illetve a teteje is jó megpirul.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 3-4 db alma
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 3-4 ek barna cukor (zamatosabb, mint a fehér, és egészségesebb is)
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • Kevés vaj
  • 1 dl tej
  • esetleg kevés fahéj


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

  • Saját recept.

Az oldal szerzői

Hogyankell, JViki