„5 perces almás sütit készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(→Hogyan kell 5 perces almás sütit készíteni?) |
(→Lépések) |
||
8. sor: | 8. sor: | ||
# Szórj rá vaníliás cukrot és barna cukrot. | # Szórj rá vaníliás cukrot és barna cukrot. | ||
# Vágj rá kis vajdarabkákat úgy, hogy mindenhova jussom. | # Vágj rá kis vajdarabkákat úgy, hogy mindenhova jussom. | ||
− | # Végül szórj rá egy kis zsemlemorzsát, ami tésztaként szolgál, illetve a felszívja a sülő alma levét. Egy kevés tejet is önthetsz rá, hogy valami összefogja a zsemlemorzsát. | + | # Végül szórj rá egy kis zsemlemorzsát, ami tésztaként szolgál, illetve a felszívja a sülő alma levét. Egy kevés tejet is önthetsz rá, hogy valami összefogja a zsemlemorzsát. [[Fájl:5-perces-suti-elokeszitve.jpg]] |
# Tedd be a mikróba kb. 6-7 perce (800 watton), vagy 200 fokra hevített sütőbe 15-20 percre. | # Tedd be a mikróba kb. 6-7 perce (800 watton), vagy 200 fokra hevített sütőbe 15-20 percre. | ||
− | |||
== Tippek == | == Tippek == |
A lap 2012. október 3., 12:44-kori változata
Hogyan kell 5 perces almás sütit készíteni?
Ha váratlan vendégek érkeznek, akiket amúgy szívesen látsz, de nincs mivel megkínálnod, akkor jól jöhet ez a recept. Az 5 perc egyébként az összeállításra vonatkozik, de a sütés sem tart tovább 15-20 percnél.
Lépések
- Egy tűzálló tálba szeletelj almát.
- Szórj rá vaníliás cukrot és barna cukrot.
- Vágj rá kis vajdarabkákat úgy, hogy mindenhova jussom.
- Végül szórj rá egy kis zsemlemorzsát, ami tésztaként szolgál, illetve a felszívja a sülő alma levét. Egy kevés tejet is önthetsz rá, hogy valami összefogja a zsemlemorzsát. Fájl:5-perces-suti-elokeszitve.jpg
- Tedd be a mikróba kb. 6-7 perce (800 watton), vagy 200 fokra hevített sütőbe 15-20 percre.
Tippek
- Aki szereti, megszórhatja fahéjjal is, de anélkül is kitűnő!
- Érdemes légkeveréses sütőben készíteni, így finomabb, illetve a teje is jó megpirul.
Amire szükséged lehet
- 3-4 db alma
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 3-4 ek barna cukor (zamatosabb, mint a fehér, és egészségesebb is)
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- Kevés vaj
- 1 dl tej
- esetleg kevés fahéj
Figyelmeztetések
Kapcsolódó források, hivatkozások
- Saját recept.