„Enni/főzéshez előkészíteni az articsókát” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(→Hogyan kell enni/főzéshez előkészíteni az articsókát?) |
(→Lépések) |
||
4. sor: | 4. sor: | ||
== Lépések == | == Lépések == | ||
− | # Az articsókát mossuk meg, majd a keményebb alsó szirmokat törjük le. A fiatal articsóka vastag sziromleveleit nyugodtan használjuk fel. | + | # '''Az articsókát mossuk meg, majd a keményebb alsó szirmokat törjük le.''' A fiatal articsóka vastag sziromleveleit nyugodtan használjuk fel. |
− | # Vágjuk le a szárát, valamint a tetejét. | + | # '''Vágjuk le a szárát, valamint a tetejét.''' |
− | # Ha a recept szerint ketté kell vágni, akkor ebben a fázisban egy kiskanál segítségével szedjük ki belőle a „bajszot”. Ha nem, akkor már a készételben, fogyasztáskor távolítsuk el. | + | # '''Ha a recept szerint ketté kell vágni, akkor ebben a fázisban egy kiskanál segítségével szedjük ki belőle a „bajszot”.''' Ha nem, akkor már a készételben, fogyasztáskor távolítsuk el. |
== Tippek == | == Tippek == |
A lap jelenlegi, 2012. március 26., 15:39-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell enni/főzéshez előkészíteni az articsókát?
Az articsóka rendkívül egészséges és finom is. Első látásra azonban gondot okozhat, hogy miként lássunk hozzá az elkészítéséhez vagy éppen elfogyasztásához.
[szerkesztés] Lépések
- Az articsókát mossuk meg, majd a keményebb alsó szirmokat törjük le. A fiatal articsóka vastag sziromleveleit nyugodtan használjuk fel.
- Vágjuk le a szárát, valamint a tetejét.
- Ha a recept szerint ketté kell vágni, akkor ebben a fázisban egy kiskanál segítségével szedjük ki belőle a „bajszot”. Ha nem, akkor már a készételben, fogyasztáskor távolítsuk el.
[szerkesztés] Tippek
- Ha tehetjük, kisebb bimbókat vásároljunk.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- articsóka
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Frissen a legjobb, ne tároljuk sokáig a hűtőben.