„Fokhagymakrémlevest készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

4. sor: 4. sor:
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
#[[Fájl:Fokhagymakrémleves.jpg|right]]''' Leveskockából főzzünk erőlevest vagy húslevest!''' 1 liter vízből forralás után erőleves vagy húsleves kocka segítségével főzzünk leves alapot, amit majd később hozzáönthetünk a hagymához!
+
#[[Fájl:Fokhagymakrémleves.jpg|right]]''' Leveskockából főzzünk erőlevest vagy húslevest!''' Egy liter vízből forralás után erőleves vagy húsleves kocka segítségével főzzünk leves alapot, amit majd később hozzáönthetünk a hagymához!
 
#''' Tisztítsuk meg a fokhagymát és a vöröshagymát!''' Elsőként pucoljuk meg a fokhagymát és a vöröshagymát, majd mindkettőt vágjuk apró darabokra! A hagymákat szeletelő gépben is felaprózhatjuk, de az is lehet, hogy a fokhagymát fokhagymanyomón keresztül nyomjuk majd bele az edénybe.
 
#''' Tisztítsuk meg a fokhagymát és a vöröshagymát!''' Elsőként pucoljuk meg a fokhagymát és a vöröshagymát, majd mindkettőt vágjuk apró darabokra! A hagymákat szeletelő gépben is felaprózhatjuk, de az is lehet, hogy a fokhagymát fokhagymanyomón keresztül nyomjuk majd bele az edénybe.
 
# '''Pároljuk meg a hagymát!''' Egy kevés olajon pároljuk meg a hagymákat! A legjobb, ha mindezt olíva olajon tesszük, de ha valaki nem szereti a napraforgó olaj is megfelel a célnak.  
 
# '''Pároljuk meg a hagymát!''' Egy kevés olajon pároljuk meg a hagymákat! A legjobb, ha mindezt olíva olajon tesszük, de ha valaki nem szereti a napraforgó olaj is megfelel a célnak.  

A lap 2011. augusztus 16., 15:20-kori változata

Hogyan kell fokhagymakrémlevest készíteni?

A fokhagymakrémleves előnye, hogy bármilyen idényben nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, és emellett még nagyon egészséges is, és talán még a pénztárcánkat sem terheli meg annyira.

Lépések

  1. Fokhagymakrémleves.jpg
    Leveskockából főzzünk erőlevest vagy húslevest! Egy liter vízből forralás után erőleves vagy húsleves kocka segítségével főzzünk leves alapot, amit majd később hozzáönthetünk a hagymához!
  2. Tisztítsuk meg a fokhagymát és a vöröshagymát! Elsőként pucoljuk meg a fokhagymát és a vöröshagymát, majd mindkettőt vágjuk apró darabokra! A hagymákat szeletelő gépben is felaprózhatjuk, de az is lehet, hogy a fokhagymát fokhagymanyomón keresztül nyomjuk majd bele az edénybe.
  3. Pároljuk meg a hagymát! Egy kevés olajon pároljuk meg a hagymákat! A legjobb, ha mindezt olíva olajon tesszük, de ha valaki nem szereti a napraforgó olaj is megfelel a célnak.
  4. Adjunk hozzá a lisztet! Szórjuk rá a kb. 2 evőkanál lisztet a hagymára, és egy nagyon picit pirítsuk tovább, de csak addig, amíg még világos színű marad!
  5. Tegyük hozzá az előre elkészített leves alapot! Ezt követően öntsük hozzá a már előre elkészített leves alapot, és keverjük csomómentesre!
  6. Adjuk hozzá a tejszínt! Először a tejszínt keverjük össze 2 evőkanál étkezési keményítővel, majd öntsük hozzá a leveshez!
  7. Fűszerezzük és forraljuk össze a levest! Sóval és fehér borssal ízesítsük a levest, esetleg ízlés szerint szerecsendiót is használhatunk a még jobb ízélmény érdekében! Ha ezzel megvagyunk, sűrű kavargatás mellett még egyszer forraljuk össze az egészet, és addig főzzük, amíg krémes állagúvá nem válik!

Tippek

  • Díszítésként friss apróra vágott petrezselymet és reszelt sajtot használjunk!
  • Tálaláskor vajas és/vagy sajtos pirítóssal szolgáljuk fel a levest!

Amire szükséged lehet

  • Kb. 12 fokhagymagerezd, ami kb. 2-3 fej fokhagymának felel meg.
  • 1 kisebb fej vöröshagyma.
  • 3-4 evőkanál étolaj/ olíva olaj
  • 1 liter víz
  • 1 leveskocka
  • fokhagymanyomó vagy szeletelő gép
  • Kb. 2 evőkanál liszt
  • 1,5 -2 dl tejszín
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • fehér bors
  • ízlés szerint szerecsendió
  • friss petrezselyem
  • reszelt sajt
  • pirítós

Figyelmeztetések

  • Amikor az erőlevest hozzáöntjük a liszttel párolt hagymához, akkor a levet fokozatosan adagoljuk a hagymához, hogy ne legyen csomós a leves! Az addig beleöntött részt pedig először mindig keverjük csomómentesre!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bianka