„Meggyes-kefires sütit készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Hogyan kell meggyes-kefires sütit készíteni?)
(Amire szükséged lehet)
 
38. sor: 38. sor:
 
* fél csomag sütőpor
 
* fél csomag sütőpor
 
* 2 db tojás
 
* 2 db tojás
* margarin, vagy vaj, vagy olaj a tepsi kikenéséhez
+
* margarin, vaj vagy olaj a tepsi kikenéséhez
 
* magas falú tepsi vagy üvegedény
 
* magas falú tepsi vagy üvegedény
 
* tésztaszűrő
 
* tésztaszűrő
 
* nagyobb tál
 
* nagyobb tál
 
  
 
== Figyelmeztetések ==
 
== Figyelmeztetések ==

A lap jelenlegi, 2014. október 10., 10:40-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell meggyes-kefires sütit készíteni?

Meggyes-kefires.jpg

A meggyes-kefires sütemény roppant egyszerű és könnyed édesség. Ha épp nincs 1-2 óránk tésztát dagasztani vagy piskótát sütni, akkor ez a bögrés sütinek is nevezett desszert a legjobb választás. Egy tálban elkészíthető, ráadásul nem kell dekákat és decilitereket sem méricskélni. Kezdő háziasszonyok is bátran elkészíthetik, mert a kefires-meggyes sütit nem lehet elrontani!

[szerkesztés] Lépések

  1. Kapcsold/gyújtsd be a sütőd, hogy előmelegedjen!
  2. Öntsd ki a meggybefőttet egy tésztaszűrőbe a mosogató fölött, és hagyd lecsöpögni a gyümölcsöt!
  3. Végy egy nagyobb tálat, és kanalazd bele a kefirt!
  4. A kefires poharat tartsd meg, ne dobd ki a megszokott módon, mert az lesz a mérőpohár!
  5. Tedd a kefirhez a 3 pohár lisztet, az 1 pohár cukrot és a bő fél pohár olajat!
  6. Üss bele 2 egész tojást!
  7. Adj hozzá 1 csomag vaníliás cukrot és fél csomag sütőport!
  8. Alaposan keverd össze a hozzávalókat, míg egy ragadós, nehezen folyó masszát nem kapsz!
  9. Vajazz ki egy kb. 20 cm x 35 cm méretű, magas falú tepsit!
  10. Öntsd bele a masszát és egyengesd el!
  11. Sorjázd a tetejére a lecsöpögtetett meggyszemeket!
  12. Tedd be a tésztával teli tepsit az előmelegített sütőbe, és közepes lángon süsd meg! Körülbelül 40-45 perc alatt készül el.
  13. Mielőtt kivennéd a késznek gondolt sütit, végezz szúrópróbát! Fogpiszkálóval vagy sütőtűvel szurkáld meg a süteményt! Ha nem ragadt rá tészta, akkor a belseje is megsült.


[szerkesztés] Tippek

  • A leírt mennyiségek általában egy étkezésre elegek, laposabb tészta lesz belőlük, így nyugodtan lehet duplázni azokat.
  • Ez a sütemény elkészíthető „csokis” változatban is, ilyenkor az alapadaghoz kell keverni 3 evőkanál kakaót. De rétegesen is elkészíthető: duplázzuk az adagokat, összekeverjük, a nyúlós massza felét a tepsibe öntjük, a másik fél adaghoz kakaót keverünk, majd azt is egyenletesen beleöntjük a tepsibe, végül a meggy a tetejére.
  • Ha kicsit belisztezzük a meggyet, akkor sütés közben az besüllyed a tészta közepére, így kicsit szaftosabb lesz a tészta.
  • A meggy természetesen helyettesíthető más gyümölccsel is, sőt, még mazsolást is tehetünk a tésztába.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 pohár kefir
  • 3 pohár liszt
  • 1 pohár cukor
  • bő fél pohár olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • margarin, vaj vagy olaj a tepsi kikenéséhez
  • magas falú tepsi vagy üvegedény
  • tésztaszűrő
  • nagyobb tál

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Miután szobahőmérsékletűre hűlt a sütemény, takard le, különben kiszárad!
  • Ne tárold hűtőben! Egyrészt nem igényli, másrészt túl hidegen nem finom a piskóta íze.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Noatah