„Bio joghurtot készíteni házilag” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(→Tippek) |
|||
1. sor: | 1. sor: | ||
− | == Hogyan kell | + | == Hogyan kell bio joghurtot készíteni házilag? == |
− | A bio joghurtot otthonunkban egy érlelő segítségével pillanatok alatt elkészíthetjük megfelelő bio joghurt | + | [[Fájl:ID-10045702.jpg|right|250px]]A bio joghurtot otthonunkban egy érlelő segítségével pillanatok alatt elkészíthetjük a megfelelő bio joghurt porkultúra felhasználásával. Nézzük lépésről lépésre, hogyan készül a bio joghurt! |
== Lépések == | == Lépések == | ||
− | # Melegíts fel 1 liter jó minőségű tejet (pl. házi tej) 43-44 | + | # Melegíts fel 1 liter jó minőségű tejet (pl. házi tej) 43-44 °C-ra! Hőmérővel ellenőrizd a hőfokot. |
# Keverj bele 1 zacskó bio joghurt port! | # Keverj bele 1 zacskó bio joghurt port! | ||
− | # Öntsd bele a tejet az érlelő kimosott | + | # Öntsd bele a tejet az érlelő kimosott üvegébe! |
# Tedd be az üveget 8-10 órára az érlelőbe! | # Tedd be az üveget 8-10 órára az érlelőbe! | ||
# Utána tedd be a kész joghurtot tartalmazó üveget a hűtőbe és hűtsd le! | # Utána tedd be a kész joghurtot tartalmazó üveget a hűtőbe és hűtsd le! | ||
15. sor: | 15. sor: | ||
* Ha bio tejet használsz, akkor teljesen bio joghurtot ehetsz! Maga a joghurt por BIO minősítéssel rendelkezik! | * Ha bio tejet használsz, akkor teljesen bio joghurtot ehetsz! Maga a joghurt por BIO minősítéssel rendelkezik! | ||
+ | * De elkészítheted 2,8% vagy 3,5%-os zsírtartalmú tejből is vagy házi tejből, isteni finom! | ||
+ | |||
+ | == Amire szükséged lehet == | ||
+ | |||
+ | * tej | ||
+ | * bio joghurt por | ||
+ | * érlelő | ||
+ | |||
+ | == Figyelmeztetések == | ||
+ | |||
+ | * Mielőtt felhasználnád a házi tejet, azt először teljesen fel kell forralni, hogy fogyasztásra alkalmas legyen! | ||
− | |||
== Kapcsolódó források, hivatkozások == | == Kapcsolódó források, hivatkozások == |
A lap jelenlegi, 2014. szeptember 29., 15:02-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell bio joghurtot készíteni házilag?
A bio joghurtot otthonunkban egy érlelő segítségével pillanatok alatt elkészíthetjük a megfelelő bio joghurt porkultúra felhasználásával. Nézzük lépésről lépésre, hogyan készül a bio joghurt!
[szerkesztés] Lépések
- Melegíts fel 1 liter jó minőségű tejet (pl. házi tej) 43-44 °C-ra! Hőmérővel ellenőrizd a hőfokot.
- Keverj bele 1 zacskó bio joghurt port!
- Öntsd bele a tejet az érlelő kimosott üvegébe!
- Tedd be az üveget 8-10 órára az érlelőbe!
- Utána tedd be a kész joghurtot tartalmazó üveget a hűtőbe és hűtsd le!
- Jó étvágyat kívánok!
[szerkesztés] Tippek
- Ha bio tejet használsz, akkor teljesen bio joghurtot ehetsz! Maga a joghurt por BIO minősítéssel rendelkezik!
- De elkészítheted 2,8% vagy 3,5%-os zsírtartalmú tejből is vagy házi tejből, isteni finom!
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- tej
- bio joghurt por
- érlelő
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Mielőtt felhasználnád a házi tejet, azt először teljesen fel kell forralni, hogy fogyasztásra alkalmas legyen!