„Bio joghurtot készíteni házilag” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Tippek)
 
1. sor: 1. sor:
== Hogyan kell {{PAGENAME}}? ==
+
== Hogyan kell bio joghurtot készíteni házilag? ==
  
A bio joghurtot otthonunkban egy érlelő segítségével pillanatok alatt elkészíthetjük megfelelő bio joghurt por kultúra felhasználásával. Nézzük lépésről lépésre hogyan készül a bio joghurt!
+
[[Fájl:ID-10045702.jpg|right|250px]]A bio joghurtot otthonunkban egy érlelő segítségével pillanatok alatt elkészíthetjük a megfelelő bio joghurt porkultúra felhasználásával. Nézzük lépésről lépésre, hogyan készül a bio joghurt!
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
  
# Melegíts fel 1 liter jó minőségű tejet (pl. házi tej) 43-44 °C fokosra, hőmérővel ellenőrizd a hőfokot!
+
# Melegíts fel 1 liter jó minőségű tejet (pl. házi tej) 43-44 °C-ra! Hőmérővel ellenőrizd a hőfokot.
 
# Keverj bele 1 zacskó bio joghurt port!
 
# Keverj bele 1 zacskó bio joghurt port!
# Öntsd bele a tejet az érlelő kimosott üvegjébe!
+
# Öntsd bele a tejet az érlelő kimosott üvegébe!
 
# Tedd be az üveget 8-10 órára az érlelőbe!
 
# Tedd be az üveget 8-10 órára az érlelőbe!
 
# Utána tedd be a kész joghurtot tartalmazó üveget a hűtőbe és hűtsd le!
 
# Utána tedd be a kész joghurtot tartalmazó üveget a hűtőbe és hűtsd le!
15. sor: 15. sor:
  
 
* Ha bio tejet használsz, akkor teljesen bio joghurtot ehetsz! Maga a joghurt por BIO minősítéssel rendelkezik!
 
* Ha bio tejet használsz, akkor teljesen bio joghurtot ehetsz! Maga a joghurt por BIO minősítéssel rendelkezik!
 +
* De elkészítheted 2,8% vagy 3,5%-os zsírtartalmú tejből is vagy házi tejből, isteni finom!
 +
 +
== Amire szükséged lehet ==
 +
 +
* tej
 +
* bio joghurt por
 +
* érlelő
 +
 +
== Figyelmeztetések ==
 +
 +
* Mielőtt felhasználnád a házi tejet, azt először teljesen fel kell forralni, hogy fogyasztásra alkalmas legyen!
  
* De elkészítheted 2,8% vagy 3,5%-os zsírtartalmú tejből is vagy házi tejből, isteni finom!
 
  
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

A lap jelenlegi, 2014. szeptember 29., 15:02-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell bio joghurtot készíteni házilag?

ID-10045702.jpg

A bio joghurtot otthonunkban egy érlelő segítségével pillanatok alatt elkészíthetjük a megfelelő bio joghurt porkultúra felhasználásával. Nézzük lépésről lépésre, hogyan készül a bio joghurt!

[szerkesztés] Lépések

  1. Melegíts fel 1 liter jó minőségű tejet (pl. házi tej) 43-44 °C-ra! Hőmérővel ellenőrizd a hőfokot.
  2. Keverj bele 1 zacskó bio joghurt port!
  3. Öntsd bele a tejet az érlelő kimosott üvegébe!
  4. Tedd be az üveget 8-10 órára az érlelőbe!
  5. Utána tedd be a kész joghurtot tartalmazó üveget a hűtőbe és hűtsd le!
  6. Jó étvágyat kívánok!

[szerkesztés] Tippek

  • Ha bio tejet használsz, akkor teljesen bio joghurtot ehetsz! Maga a joghurt por BIO minősítéssel rendelkezik!
  • De elkészítheted 2,8% vagy 3,5%-os zsírtartalmú tejből is vagy házi tejből, isteni finom!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • tej
  • bio joghurt por
  • érlelő

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Mielőtt felhasználnád a házi tejet, azt először teljesen fel kell forralni, hogy fogyasztásra alkalmas legyen!


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Hogyankell