„Kókuszos tápióka pudingot készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Tippek)
(Kapcsolódó videók)
 
40. sor: 40. sor:
 
* Ne felejtsük el leszűrni a kókusztejet, nehogy citromfő darabok maradjanak a pudingban.
 
* Ne felejtsük el leszűrni a kókusztejet, nehogy citromfő darabok maradjanak a pudingban.
 
* Vigyázzunk az ujjunkra, amikor a citromfüvet klopfoljuk.  
 
* Vigyázzunk az ujjunkra, amikor a citromfüvet klopfoljuk.  
 
== Kapcsolódó videók ==
 
 
  
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

A lap jelenlegi, 2014. március 24., 10:22-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell kókuszos tápióka pudingot készíteni?

120037 tapioka04.jpg

Ha már unjuk a tejberizst, viszont az édes ízek rabjai vagyunk, és a desszert kihagyhatatlan egy ebéd lezárásakor vagy akár tízóraira, akkor érdemes kipróbálni Thaiföld egyik nemzeti édességet: a kókuszos tápióka pudingot. Ez egy igazán karakteres ízű édesség, melynek elkészítése pofonegyszerű, és sok alapanyag sem kell hozzá. Lássuk, hogyan kell kókuszos tápióka pudingot készíteni!

[szerkesztés] Lépések

  1. Áztassuk be a tápiókagyöngyöket: a 20 dkg tápiókát öntsük fel hideg vízzel, hogy bőségesen ellepje, és kb. 10-15 percig hagyjuk ázni benne. Így gyorsabban puhul meg és könnyebben fő készre.
  2. Vágjuk fel a citromfüvet: a 3 db thai vagy ázsiai citromfüveket vágjuk kb. 5 cm-es darabokra, és egy húsklopfolóval picit ütögessük át őket.
  3. Forraljuk fel az 5 dl kókusztejet a felvágott citromfű darabokkal, majd szűrjük le és hűtsük ki.
  4. Közben szűrjük le a beáztatott tápiókagyöngyöket, egy lábosba öntsünk fél liter vizet, és tegyük bele a gyöngyöket, egy csipet sót, majd kb. 10-15 perc alatt, gyakori kevergetés mellett készre főzzük. Akkor jó, ha a gyöngyök fehér színüket elvesztik, és átlátszóak lesznek.
    • Még melegen tegyünk bele 10 dkg pálmacukrot, hogy beleolvadjon – ez adja majd az édesen karakteres ízét.
    • Adjunk hozzá 10 dkg kókuszreszeléket.
  5. A tápiókához öntsük hozzá egy szűrő alatt a kihűtött kókusztejet, úgy, hogy a citromfű darabok ne menjenek bele. Majd lassú tűzön melegítsük össze épp csak addig, míg a pálmacukor fel nem olvad.
  6. A végén reszeljünk bele egy lime héját, és tegyük be a hűtőbe. Hidegen tálaljuk, akár magában, akár gyümölcsökkel, mint a tejberizst.
DSC 8071.JPG

[szerkesztés] Tippek

  • A tápiókagyöngyöt bioboltokban és ázsiai élelmiszereket árusító boltokban érdemes keresni.
  • A kész pudingot tálalhatjuk gyümölcsökkel, gyümölcsdzsemekkel, mint a tejberizsnél.
  • Készíthetünk sok gyümölcsből készült pudingváltozatokat: eperrel, mangóval, barackkal, bogyós gyümölcsökkel, málnával, áfonyával stb. - ízlés szerint.
  • A pálmacukrot is bioboltokban keressük. Helyette használhatunk növényi szirupokat: tápióka szirup, agavé szirup, juharszirup, de akár különleges mézzel is kiválthatjuk (pl. gesztenyeméz).
  • Kókusztejet már bármelyik nagyobb hipermarketben vásárolhatunk.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

114852 kokusztej03.jpg
  • 20 dkg apró tápiókagyöngy
  • 3 db thai citromfű
  • 1 csipet só
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg pálmacukor
  • 5 dl kókusztej
  • 1 db zöldcitrom
  • Víz

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • A lime héját alaposan dörzsöljük és mossuk át reszelés előtt, jó meleg víz alatt.
  • Ne felejtsük el leszűrni a kókusztejet, nehogy citromfő darabok maradjanak a pudingban.
  • Vigyázzunk az ujjunkra, amikor a citromfüvet klopfoljuk.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Hogyankell, Mező