„Édesburgonyás rakott szeletet készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(→Hogyan kell édesburgonyás rakott szeletet készíteni?) |
a (Édesburgonyás rakott szelet lapot átneveztem Édesburgonyás rakott szeletet készíteni névre) |
(Nincs különbség)
|
A lap jelenlegi, 2013. augusztus 27., 08:41-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell édesburgonyás rakott szeletet készíteni?
Egy egyszerű étel édesburgonyából és cukkíniből.
[szerkesztés] Lépések
- Hozzávalók: 3-4 db édesburgonya, 2 közepes cukkini, 1 kg csirkemell, 15 dkg kemény sajt, 2-3 tk só, 1 mk bors, 4-5 gerezd passzírozott fokhagyma, 4-5 ek olívaolaj.
- A húst bepácoljuk az olívaolajban a sóval, borssal és a fokhagymával, és pár órát állni hagyjuk.
- Felkarikázzuk a zöldségeket, kicsit besózzuk, és rétegezve a tepsibe helyezzük.
- Kb. 40 percig alufólia alatt puhára főzzük, majd levesszük a fóliát, leöntjük a keletkezett levet, és további 30-40 percre visszatesszük a sütőbe.
- Majd 10 perc alatt a sajtot rápirítjuk.
[szerkesztés] Tippek
- A cukkini helyett padlizsánnal is kipróbálhatjuk.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- A fenti hozzávalók
- Sütő
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Paleolit diétát folytatók is fogyaszthatják.