„Cukorborsó főzeléket készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(6 közbenső módosítás, amit egy másik szerkesztő végzett, nincs mutatva) | |||
5. sor: | 5. sor: | ||
# '''Pirítsuk meg a borsót!''' A megmosott borsószemeket öntsük az ízlés szerint kiválasztott forró vajra vagy olajra, és kezdjük el pirítani őket! Pár perc elteltével adjunk hozzá egy kis sót és kb. 2-3 evőkanál cukrot, majd így pirítsuk tovább pár percig! | # '''Pirítsuk meg a borsót!''' A megmosott borsószemeket öntsük az ízlés szerint kiválasztott forró vajra vagy olajra, és kezdjük el pirítani őket! Pár perc elteltével adjunk hozzá egy kis sót és kb. 2-3 evőkanál cukrot, majd így pirítsuk tovább pár percig! | ||
# '''Engedjük fel vízzel!''' Ha már kellőképpen megpirítottuk a borsót engedjük fel vízzel, úgy hogy azért ellepje, te mégse legyen túl sok! Tegyünk hozzá petrezselymet és ízlés szerint ételízesítőt! | # '''Engedjük fel vízzel!''' Ha már kellőképpen megpirítottuk a borsót engedjük fel vízzel, úgy hogy azért ellepje, te mégse legyen túl sok! Tegyünk hozzá petrezselymet és ízlés szerint ételízesítőt! | ||
− | # '''Ha érezzük, hogy megpuhult a borsó, akkor habarjuk be a főzeléket!''' | + | # '''Ha érezzük, hogy megpuhult a borsó, akkor habarjuk be a főzeléket!''' [[Habarást készíteni]] sem nagy ördöngösség! |
# '''Engedjük fel tejszínnel!''' Ha a habarást csomómentesen elkevertük a borsóval, utána ízlés szerint, attól függően, hogy mennyire hígra szeretnénk elkészíteni a főzeléket, öntsünk hozzá főzőtejszínt! | # '''Engedjük fel tejszínnel!''' Ha a habarást csomómentesen elkevertük a borsóval, utána ízlés szerint, attól függően, hogy mennyire hígra szeretnénk elkészíteni a főzeléket, öntsünk hozzá főzőtejszínt! | ||
# '''Forraljuk össze még egyszer!''' Miután hozzáöntöttük a tejszínt a behabart borsófőzelékhez, még egyszer forraljuk össze jó alaposan az egészet, hogy a habarás és a tejszín kellőképpen lággyá és sűrűvé varázsolja a főzeléket! | # '''Forraljuk össze még egyszer!''' Miután hozzáöntöttük a tejszínt a behabart borsófőzelékhez, még egyszer forraljuk össze jó alaposan az egészet, hogy a habarás és a tejszín kellőképpen lággyá és sűrűvé varázsolja a főzeléket! | ||
11. sor: | 11. sor: | ||
== Tippek == | == Tippek == | ||
* Az ínyenceknek javaslom, hogy sima víz helyett csontleves vagy húsleves kockával felengedett vízben főzzék meg a borsót! | * Az ínyenceknek javaslom, hogy sima víz helyett csontleves vagy húsleves kockával felengedett vízben főzzék meg a borsót! | ||
− | * | + | * A borsófőzelék azért is praktikus, mert a főzést követő turmixolással könnyen pépesített borsópürét készíthetünk belőle, mely kisbabánknak is fontos táplálékául szolgálhat. |
== Amire szükséged lehet == | == Amire szükséged lehet == | ||
33. sor: | 33. sor: | ||
* [http://receptgyar.hu/cukorborso-fozelek Cukorborsó főzelék recept] | * [http://receptgyar.hu/cukorborso-fozelek Cukorborsó főzelék recept] | ||
* [http://etelek.net/cukorborso-fozelek Cukorborsó főzelék] | * [http://etelek.net/cukorborso-fozelek Cukorborsó főzelék] | ||
− | [ | + | |
+ | [[Kategória:Étel-ital]] | ||
[[Kategória:Étel-ital]] | [[Kategória:Étel-ital]] |
A lap jelenlegi, 2012. január 12., 15:26-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell cukorborsó főzeléket készíteni?
A cukorborsó főzelék egy rendkívül egészséges, gyorsan elkészíthető, ízletes étel, mely pépesített formában, akár kisbabáknak is adható. Elkészítési lépései a következők:
[szerkesztés] Lépések
- Pirítsuk meg a borsót! A megmosott borsószemeket öntsük az ízlés szerint kiválasztott forró vajra vagy olajra, és kezdjük el pirítani őket! Pár perc elteltével adjunk hozzá egy kis sót és kb. 2-3 evőkanál cukrot, majd így pirítsuk tovább pár percig!
- Engedjük fel vízzel! Ha már kellőképpen megpirítottuk a borsót engedjük fel vízzel, úgy hogy azért ellepje, te mégse legyen túl sok! Tegyünk hozzá petrezselymet és ízlés szerint ételízesítőt!
- Ha érezzük, hogy megpuhult a borsó, akkor habarjuk be a főzeléket! Habarást készíteni sem nagy ördöngösség!
- Engedjük fel tejszínnel! Ha a habarást csomómentesen elkevertük a borsóval, utána ízlés szerint, attól függően, hogy mennyire hígra szeretnénk elkészíteni a főzeléket, öntsünk hozzá főzőtejszínt!
- Forraljuk össze még egyszer! Miután hozzáöntöttük a tejszínt a behabart borsófőzelékhez, még egyszer forraljuk össze jó alaposan az egészet, hogy a habarás és a tejszín kellőképpen lággyá és sűrűvé varázsolja a főzeléket!
[szerkesztés] Tippek
- Az ínyenceknek javaslom, hogy sima víz helyett csontleves vagy húsleves kockával felengedett vízben főzzék meg a borsót!
- A borsófőzelék azért is praktikus, mert a főzést követő turmixolással könnyen pépesített borsópürét készíthetünk belőle, mely kisbabánknak is fontos táplálékául szolgálhat.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 5dkg vaj vagy annak megfelelő olaj
- 70-80 dkg zsenge zöldborsó
- csontleves vagy húsleves kockával felengedett vagy sima víz
- 2-3 evőkanál cukor
- só
- ételízesítő ízlés szerint
- friss petrezselyem
- tejföl
- 2-3 kanál liszt
- tej
- 2-3 dl tejszín
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Vigyázzunk, hogy nehogy túlfőzzük a borsót, mert ha túl sokáig hagyjuk főni, akkor visszakeményedik!
- A pirításnál is vigyázzunk, hogy nehogy túl sokáig hagyjuk a lángon, mivel akkor könnyen keserű íze alakulhat ki a borsónak!