„5 perces almás sütit készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(→Hogyan kell 5 perces almás sütit készíteni?) |
(→Tippek) |
||
(4 közbenső módosítás, amit 2 másik szerkesztő végzett, nincs mutatva) | |||
8. sor: | 8. sor: | ||
# Szórj rá vaníliás cukrot és barna cukrot. | # Szórj rá vaníliás cukrot és barna cukrot. | ||
# Vágj rá kis vajdarabkákat úgy, hogy mindenhova jussom. | # Vágj rá kis vajdarabkákat úgy, hogy mindenhova jussom. | ||
− | # Végül szórj rá egy kis zsemlemorzsát, ami tésztaként szolgál, illetve | + | # Végül szórj rá egy kis zsemlemorzsát, ami tésztaként szolgál, illetve felszívja a sülő alma levét. Egy kevés tejet is önthetsz rá, hogy valami összefogja a zsemlemorzsát. [[Fájl:5-perces-suti-elokeszites.jpg]] |
# Tedd be a mikróba kb. 6-7 perce (800 watton), vagy 200 fokra hevített sütőbe 15-20 percre. | # Tedd be a mikróba kb. 6-7 perce (800 watton), vagy 200 fokra hevített sütőbe 15-20 percre. | ||
− | |||
== Tippek == | == Tippek == | ||
* Aki szereti, megszórhatja fahéjjal is, de anélkül is kitűnő! | * Aki szereti, megszórhatja fahéjjal is, de anélkül is kitűnő! | ||
− | * Érdemes légkeveréses sütőben készíteni, így finomabb, illetve a | + | * Érdemes légkeveréses sütőben készíteni, így finomabb, illetve a teteje is jó megpirul. |
− | |||
== Amire szükséged lehet == | == Amire szükséged lehet == | ||
27. sor: | 25. sor: | ||
* 1 dl tej | * 1 dl tej | ||
* esetleg kevés fahéj | * esetleg kevés fahéj | ||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
A lap jelenlegi, 2012. október 8., 06:08-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell 5 perces almás sütit készíteni?
Ha váratlan vendégek érkeznek, akiket amúgy szívesen látsz, de nincs mivel megkínálnod, akkor jól jöhet ez a recept. Az 5 perc egyébként az összeállításra vonatkozik, de a sütés sem tart tovább 15-20 percnél.
[szerkesztés] Lépések
- Egy tűzálló tálba szeletelj almát.
- Szórj rá vaníliás cukrot és barna cukrot.
- Vágj rá kis vajdarabkákat úgy, hogy mindenhova jussom.
- Végül szórj rá egy kis zsemlemorzsát, ami tésztaként szolgál, illetve felszívja a sülő alma levét. Egy kevés tejet is önthetsz rá, hogy valami összefogja a zsemlemorzsát.
- Tedd be a mikróba kb. 6-7 perce (800 watton), vagy 200 fokra hevített sütőbe 15-20 percre.
[szerkesztés] Tippek
- Aki szereti, megszórhatja fahéjjal is, de anélkül is kitűnő!
- Érdemes légkeveréses sütőben készíteni, így finomabb, illetve a teteje is jó megpirul.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 3-4 db alma
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 3-4 ek barna cukor (zamatosabb, mint a fehér, és egészségesebb is)
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- Kevés vaj
- 1 dl tej
- esetleg kevés fahéj
[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások
- Saját recept.