„Megmenteni a savanyú tejet” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell {{PAGENAME}}? == Sokszor szembesül az ember azzal a szomorú ténnyel, hogy a tej, amit vásárolt már a kibontás pillanatában meg van savanyodva. Nem …”) |
(→Hogyan kell megmenteni a savanyú tejet?) |
||
(3 közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva) | |||
1. sor: | 1. sor: | ||
− | == Hogyan kell | + | == Hogyan kell megmenteni a savanyú tejet? == |
− | |||
− | |||
+ | [[Fájl:Megmenteni_a_tejet_turo.jpg|right]]Sokszor szembesül az ember azzal a szomorú ténnyel, hogy a tej, amit vásárolt már a kibontás pillanatában meg van savanyodva. Nem kell elkeseredni, ne dobd ki, használd fel praktikusan! Csinálj belőle isteni kőrözöttet mindössze harminc perc alatt! | ||
== Lépések == | == Lépések == | ||
− | # | + | # Forrald fel a tejet egy lábasban, és láss csodát, túró lesz a végeredmény (egy liter 2,8-as tejből kb. 15-18 dkg). |
− | # | + | # Szűrd le a túrót, de hagyj egy pici savót rajta, hogy krémesebb legyen a végeredmény. |
− | # | + | # Vágj apróra egy kis fej hagymát, végy elő piros paprikát, borsot, sót, őrölt vagy egész köményt, egy teáskanál mustárt. |
− | # | + | # Jól dolgozd el az összetevőket a túróval és kész is vagy. :) |
== Tippek == | == Tippek == | ||
− | * | + | * A kőrözött rögtön fogyasztható, de hűtőben pát órán át pihentetve jobban "megérnek" az ízek. |
− | * | + | * Ha nem csinálsz belőle kőrözöttet, amit elfogyasztanál, egy héten át vígan eltartható a friss túró a hűtőben. |
[[Kategória:Étel-ital]] | [[Kategória:Étel-ital]] |
A lap jelenlegi, 2012. augusztus 8., 12:32-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell megmenteni a savanyú tejet?
Sokszor szembesül az ember azzal a szomorú ténnyel, hogy a tej, amit vásárolt már a kibontás pillanatában meg van savanyodva. Nem kell elkeseredni, ne dobd ki, használd fel praktikusan! Csinálj belőle isteni kőrözöttet mindössze harminc perc alatt!
[szerkesztés] Lépések
- Forrald fel a tejet egy lábasban, és láss csodát, túró lesz a végeredmény (egy liter 2,8-as tejből kb. 15-18 dkg).
- Szűrd le a túrót, de hagyj egy pici savót rajta, hogy krémesebb legyen a végeredmény.
- Vágj apróra egy kis fej hagymát, végy elő piros paprikát, borsot, sót, őrölt vagy egész köményt, egy teáskanál mustárt.
- Jól dolgozd el az összetevőket a túróval és kész is vagy. :)
[szerkesztés] Tippek
- A kőrözött rögtön fogyasztható, de hűtőben pát órán át pihentetve jobban "megérnek" az ízek.
- Ha nem csinálsz belőle kőrözöttet, amit elfogyasztanál, egy héten át vígan eltartható a friss túró a hűtőben.