„Lángost sütni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Hogyan kell lángost sütni?)
(Hogyan kell lángost sütni?)
 
(Egy közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva)
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell lángost sütni? ==
 
== Hogyan kell lángost sütni? ==
  
[[Fájl:Langos.jpg|right]]Ha nyár, akkor Balaton, ha Balaton, akkor lángos.  
+
[[Fájl:Langos.jpg|right]]  
 +
Ha nyár, akkor Balaton, ha Balaton, akkor lángos.  
 
És amit meg lehet sütni-venni a parton, azt ugye egy átlag konyhában is elkészíthetjük.  A sima, kefíres változat helyett aludtejből készíthetjük a tésztát.
 
És amit meg lehet sütni-venni a parton, azt ugye egy átlag konyhában is elkészíthetjük.  A sima, kefíres változat helyett aludtejből készíthetjük a tésztát.
  

A lap jelenlegi, 2016. július 8., 09:14-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell lángost sütni?

Langos.jpg

Ha nyár, akkor Balaton, ha Balaton, akkor lángos. És amit meg lehet sütni-venni a parton, azt ugye egy átlag konyhában is elkészíthetjük. A sima, kefíres változat helyett aludtejből készíthetjük a tésztát.

[szerkesztés] Lépések

  1. Hozzávalók a lángoshoz, egy nagy csapat részére: 1 kg liszt, 1 l aludt tej vagy kefir, 1 kis kanál só, 3 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 kocka cukor
  2. Az élesztőt fel kell futtatni, majd összekeverni a hozzávalókkal. Alapos kidolgozás után a tésztát kelesztő tálba tesszük, és hagyjuk megkelni.
  3. Ezután cipókat formázunk belőle, melyeket még 10 percig pihentetünk. Ez alatt pont felforrósodik az olaj, amiben sütjük.
  4. A kezünkkel a cipókat óvatosan lángos méretűre formáljuk, majd forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Ha ügyesek vagyunk, szalagos lesz, mint a fánk.
  5. A tetejére fokhagymát, tejfölt, sajtot teszünk, van, aki csak sózza, és vannak, akik porcukorral vagy lekvárral eszik.

[szerkesztés] Tippek

  • A cipóformák fél napig hűtőben is tarthatók, így vacsorára majd másnap reggelire is lehet frissen sütni.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • a fenti hozzávalók
  • ízlés szerint fokhagyma, tejföl, sajt, só, porcukor, lekvár

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Vigyázzunk, el ne szakadjon a tészta sütéskor.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag