„Juhtúrós makarónit készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell juhtúróval rakott, húsos makarónit készíteni? == A recept előnye, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és, hogy mindenki, aki megkó…”) |
|||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell juhtúróval rakott, húsos makarónit készíteni? == | == Hogyan kell juhtúróval rakott, húsos makarónit készíteni? == | ||
− | A recept előnye, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és, hogy mindenki, aki megkóstolja, biztosan imádni fogja! | + | [[Fájl:Makaroni.jpg|right]]A recept előnye, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és, hogy mindenki, aki megkóstolja, biztosan imádni fogja! |
== Lépések == | == Lépések == | ||
− | # A makarónit forrásban lévő, sós vízbe tesszük és kifőzzük. | + | # '''A makarónit forrásban lévő, sós vízbe tesszük és kifőzzük.''' |
− | # A leszűrt és leöblített tésztát egy edénybe rakjuk, és kevés olvasztott vajjal összekeverjük. | + | # '''A leszűrt és leöblített tésztát egy edénybe rakjuk, és kevés olvasztott vajjal összekeverjük.''' |
− | # Olajban apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítunk, beletesszük a darált sertéshúst, majd egy kevés vizet hozzáöntve, gyorsan elkeverjük! Ételízesítővel, őrölt vagy darált pirospaprikával, pizza porral és fekete és fehér borssal fűszerezzük! | + | # '''Olajban apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítunk, beletesszük a darált sertéshúst, majd egy kevés vizet hozzáöntve, gyorsan elkeverjük!''' Ételízesítővel, őrölt vagy darált pirospaprikával, pizza porral és fekete és fehér borssal fűszerezzük! |
− | # Fedővel letakarva a húst puhára pároljuk, ügyelve arra, hogy mindig csak kevés vizet öntsünk rá! | + | # '''Fedővel letakarva a húst puhára pároljuk''', ügyelve arra, hogy mindig csak kevés vizet öntsünk rá! |
− | # Egy magas falú tűzálló tálat vagy jénait kivajazunk, beleöntjük a makaróni egyik felét! | + | # '''Egy magas falú tűzálló tálat vagy jénait kivajazunk, beleöntjük a makaróni egyik felét!''' |
− | # Ezt megszórjuk a juhtúró felével, majd ráöntjük a darált húst! | + | # '''Ezt megszórjuk a juhtúró felével, majd ráöntjük a darált húst!''' |
− | # Egy újabb rétegben rászórjuk a maradék juhtúrót, majd a tetejére rétegezzük a makaróni másik felét! | + | # '''Egy újabb rétegben rászórjuk a maradék juhtúrót, majd a tetejére rétegezzük a makaróni másik felét!''' |
− | # Reszelt trappista és füstölt sajt keverékével gazdagon megszórjuk! | + | # '''Reszelt trappista és füstölt sajt keverékével gazdagon megszórjuk!''' |
− | # A tetejét 1 nagy pohár (400-450 gr) tejföllel leöntjük, és közép meleg sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük kb. 180 fokon készre sütjük. A legvégén picit felvehetjük a lángot, hogy a teteje szépen megpiruljon. | + | # '''A tetejét 1 nagy pohár (400-450 gr) tejföllel leöntjük, és közép meleg sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük kb. 180 fokon készre sütjük.''' A legvégén picit felvehetjük a lángot, hogy a teteje szépen megpiruljon. |
== Tippek == | == Tippek == |
A lap jelenlegi, 2012. június 30., 13:00-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell juhtúróval rakott, húsos makarónit készíteni?
A recept előnye, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és, hogy mindenki, aki megkóstolja, biztosan imádni fogja!
[szerkesztés] Lépések
- A makarónit forrásban lévő, sós vízbe tesszük és kifőzzük.
- A leszűrt és leöblített tésztát egy edénybe rakjuk, és kevés olvasztott vajjal összekeverjük.
- Olajban apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítunk, beletesszük a darált sertéshúst, majd egy kevés vizet hozzáöntve, gyorsan elkeverjük! Ételízesítővel, őrölt vagy darált pirospaprikával, pizza porral és fekete és fehér borssal fűszerezzük!
- Fedővel letakarva a húst puhára pároljuk, ügyelve arra, hogy mindig csak kevés vizet öntsünk rá!
- Egy magas falú tűzálló tálat vagy jénait kivajazunk, beleöntjük a makaróni egyik felét!
- Ezt megszórjuk a juhtúró felével, majd ráöntjük a darált húst!
- Egy újabb rétegben rászórjuk a maradék juhtúrót, majd a tetejére rétegezzük a makaróni másik felét!
- Reszelt trappista és füstölt sajt keverékével gazdagon megszórjuk!
- A tetejét 1 nagy pohár (400-450 gr) tejföllel leöntjük, és közép meleg sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük kb. 180 fokon készre sütjük. A legvégén picit felvehetjük a lángot, hogy a teteje szépen megpiruljon.
[szerkesztés] Tippek
- Száraz vörösborral tálaljuk!
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 40 dkg makaróni tészta
- 5 dkg vaj
- 5 cl étolaj
- 10 dkg vöröshagyma
- 25-30 dkg sertés darált hús
- 20 dkg juhtúró vagy 2 csomag brindza
- 4 dl tejföl
- 15 dkg trappista és 10 dkg füstölt sajt
- pirospaprika,
- só
- bors (fehér és fekete)
- ételízesítő
- pizza por
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Olyan edényt használjunk, amely elég nagy ahhoz, hogy sütés közben a tejföl ne csurogjon ki belőle! Így megúszhatjuk a sütő súrolását.
- A sütőben letakarni nem kell a tálat, mivel a tésztát kifőzve, a húst előre párolva adjuk hozzá.