„Tejbegrízt készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell tejbegrízt csinálni? == A nagyon finom tejbegrízt desszertként, de akár még egytál ételként is kínálhatjuk. Készítése igazán egyszerű felad…”) |
(→Amire szükséged lehet) |
||
(Egy közbenső módosítás, amit egy másik szerkesztő végzett, nincs mutatva) | |||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell tejbegrízt csinálni? == | == Hogyan kell tejbegrízt csinálni? == | ||
− | A nagyon finom tejbegrízt desszertként, de akár még egytál ételként is kínálhatjuk. Készítése igazán egyszerű feladat, amire viszont nagyon oda kell figyelni, azok az arányok. | + | [[Fájl:Tejbegriz.png|right]]A nagyon finom tejbegrízt desszertként, de akár még egytál ételként is kínálhatjuk. Készítése igazán egyszerű feladat, amire viszont nagyon oda kell figyelni, azok az arányok. |
== Lépések == | == Lépések == | ||
19. sor: | 19. sor: | ||
== Amire szükséged lehet == | == Amire szükséged lehet == | ||
− | * 0,5 | + | * 0,5 l tej |
* 2 evőkanál cukor | * 2 evőkanál cukor | ||
* 4 evőkanál búzadara | * 4 evőkanál búzadara |
A lap jelenlegi, 2012. szeptember 17., 15:25-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell tejbegrízt csinálni?
A nagyon finom tejbegrízt desszertként, de akár még egytál ételként is kínálhatjuk. Készítése igazán egyszerű feladat, amire viszont nagyon oda kell figyelni, azok az arányok.
[szerkesztés] Lépések
- Alapanyagok előkészítése: Készítsük elő a búzadarát, a cukrot és a tejet! Így ha valamit még hozzá kellene adnunk a készülő tejbegrízhez, az nem fog odaégni, miközben a szekrényben keresgetjük a hozzávalókat.
- Keverjük össze a búzadarát és a cukrot! A cukrot és a grízt akár külön-külön is hozzáadhatjuk a tejhez, de jobb, ha előre összekeverjük a kimért alapanyagokat.
- Tegyük fel a tejet forrni!
- Adjuk hozzá a cukrot és a búzadarát!
- Folyamatos kevergetés közben forraljuk fel a tejet! Ha elkezdett sűrűsödni, vegyük le a tűzről és már tálalhatjuk is!
[szerkesztés] Tippek
- A tejbegrízt kakaóporral, fahéjjal, de akár gyümölcsökkel, befőttel és lekvárral is tálalhatjuk.
- A tejbegríz másnap, akár hidegen is nagyon finom. Ezért bátran készítsünk akár több adagot is.
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Vigyázzunk az arányokra! Ha túl sok búzadarát teszünk bele, akkor túl sűrű, kulimászszerű lesz, ha pedig túl keveset, akkor nagyon híg marad.
- A tejbegríz könnyen leég, ezért folyamatosan kevergessük!
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 0,5 l tej
- 2 evőkanál cukor
- 4 evőkanál búzadara
- Kakaópor, fahéj, esetleg lekvár vagy gyümölcs
[szerkesztés] Felhasznált források, kapcsolódó webcímek
- Saját recept