„Sörrel töltött csirkét csinálni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(→Hogyan kell sörrel töltött csirkét csinálni?) |
(→Lépések) |
||
(Egy közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva) | |||
12. sor: | 12. sor: | ||
#* Egy javaslat: két-három tyúkhúsleves kockát dörzsöljünk bele a csirke bőrébe és belsejébe. Daráljunk rá némi színes borsot, valamint szórjuk meg egy kis grillzöldség-fűszerkeverékkel. | #* Egy javaslat: két-három tyúkhúsleves kockát dörzsöljünk bele a csirke bőrébe és belsejébe. Daráljunk rá némi színes borsot, valamint szórjuk meg egy kis grillzöldség-fűszerkeverékkel. | ||
# '''Igyunk még egy kortyot a sörből, és vegyünk elő egy másikat is a hűtőből.''' | # '''Igyunk még egy kortyot a sörből, és vegyünk elő egy másikat is a hűtőből.''' | ||
− | # '''Az első számú sört állítsuk bele a csirke pocakjába úgy, hogy ne tudjon eldőlni.''' | + | # '''Az első számú sört állítsuk bele a csirke pocakjába úgy, hogy ne tudjon eldőlni.''' Itt általában kétféle módszer közül lehet választani: |
+ | #* Vagy a csirke a hátán kerül be a tepsibe, ekkor a sörös doboz nyitott fele kifele (kissé megdőlve) kerül bele, ez elsősorban kívülről részegíti meg a csirkét. | ||
+ | #* Vagy az álló sörös dobozra "felhúzzuk" a csirkét, és így állítjuk bele a tepsibe. Ez belülről részegíti a csirkét. | ||
# '''Rakjuk be a sütőbe, alacsony fokozaton süssük, csupán a vége felé, amikor már majdnem kész, rakjuk nagyobb lángra, hogy még jobban piruljon.''' | # '''Rakjuk be a sütőbe, alacsony fokozaton süssük, csupán a vége felé, amikor már majdnem kész, rakjuk nagyobb lángra, hogy még jobban piruljon.''' | ||
# '''Nyissuk ki a következő sört, és kortyolgassunk belőle a következő lépések során.''' | # '''Nyissuk ki a következő sört, és kortyolgassunk belőle a következő lépések során.''' | ||
# '''Néhány szem champion gombát, egy fél padlizsánt és némi cukkinit tisztítsunk meg, és kockázzuk fel.''' | # '''Néhány szem champion gombát, egy fél padlizsánt és némi cukkinit tisztítsunk meg, és kockázzuk fel.''' | ||
# '''Egy-két szem paradicsomot mossunk meg, és szintén kockázzunk fel.''' | # '''Egy-két szem paradicsomot mossunk meg, és szintén kockázzunk fel.''' | ||
− | # Keverjük ezeket össze egy tálban, és szórjuk meg grillzöldség-fűszerkeverékkel. | + | # '''Keverjük ezeket össze egy tálban, és szórjuk meg grillzöldség-fűszerkeverékkel.''' |
# '''Készítsünk alumíniumfóliába csomagolva kis csomagokat a zöldségekből.''' | # '''Készítsünk alumíniumfóliába csomagolva kis csomagokat a zöldségekből.''' | ||
# '''Amikor a csirke már majdnem kész (amikor felcsavarjuk nagy lángra), tegyük be a sütőbe a csomagokat.''' | # '''Amikor a csirke már majdnem kész (amikor felcsavarjuk nagy lángra), tegyük be a sütőbe a csomagokat.''' |
A lap jelenlegi, 2011. december 8., 09:15-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell sörrel töltött csirkét csinálni?
Szó sincs arról, hogy sörrel itatjuk meg szegény szárnyast, mielőtt a vágódeszkánkra kerülne. Ez csupán egy recept, amivel finom, különleges ízű, puhára sült csirkét készíthetünk nagyon egyszerűen.
[szerkesztés] Lépések
- Vegyünk elő egy dobozos sört. A többi lépést úgy hajtsuk végre, hogy közben egyet-egyet kortyolunk belőle.
- Egy egész bontott csirkéről távolítsuk el a még esetlegesen rajta maradt tolldarabokat, majd mossunk meg egy kicsit.
- Papírtörlővel töröljük szárazra.
- Helyezzük egy tepsibe, és fűszerezzük meg mindkét oldalát, valamint a belsejét is.
- Ízlés szerint fűszerezzük.
- Egy javaslat: két-három tyúkhúsleves kockát dörzsöljünk bele a csirke bőrébe és belsejébe. Daráljunk rá némi színes borsot, valamint szórjuk meg egy kis grillzöldség-fűszerkeverékkel.
- Igyunk még egy kortyot a sörből, és vegyünk elő egy másikat is a hűtőből.
- Az első számú sört állítsuk bele a csirke pocakjába úgy, hogy ne tudjon eldőlni. Itt általában kétféle módszer közül lehet választani:
- Vagy a csirke a hátán kerül be a tepsibe, ekkor a sörös doboz nyitott fele kifele (kissé megdőlve) kerül bele, ez elsősorban kívülről részegíti meg a csirkét.
- Vagy az álló sörös dobozra "felhúzzuk" a csirkét, és így állítjuk bele a tepsibe. Ez belülről részegíti a csirkét.
- Rakjuk be a sütőbe, alacsony fokozaton süssük, csupán a vége felé, amikor már majdnem kész, rakjuk nagyobb lángra, hogy még jobban piruljon.
- Nyissuk ki a következő sört, és kortyolgassunk belőle a következő lépések során.
- Néhány szem champion gombát, egy fél padlizsánt és némi cukkinit tisztítsunk meg, és kockázzuk fel.
- Egy-két szem paradicsomot mossunk meg, és szintén kockázzunk fel.
- Keverjük ezeket össze egy tálban, és szórjuk meg grillzöldség-fűszerkeverékkel.
- Készítsünk alumíniumfóliába csomagolva kis csomagokat a zöldségekből.
- Amikor a csirke már majdnem kész (amikor felcsavarjuk nagy lángra), tegyük be a sütőbe a csomagokat.
- Ha kész a csirke, óvatosan (forró!) vegyük ki a sörös dobozt a pocakjából.
- A csirkét rizzsel és a zöldségekkel tálaljuk.
- A második sörünkkel pedig leöblítjük.
[szerkesztés] Tippek
- Több helyen szúrjunk bele egy húsvillát (vagy sima villát) a csirkébe, ha még vér szivárog ki, akkor még nincsen készen.
- Az alufóliába úgy csomagoljuk a zöldséget, hogy a fényesebb fele legyen belül.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- sör
- bontott csirke
- fűszerek
- zöldségek
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- A sütéshez használt sörről le kell mondanunk, ne igyuk már meg.
[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások
- Saját tapasztalat