„Igazi forró csokoládét készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell igazi forró csokoládét készíteni? == right|250pxA tél közeledtével mindenki vágyik a meleg, forró italokra. Az egyik il…”) |
(→Amire szükséged lehet) |
||
(8 közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva) | |||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell igazi forró csokoládét készíteni? == | == Hogyan kell igazi forró csokoládét készíteni? == | ||
− | [[Fájl:Forrocsoki_.jpg| | + | [[Fájl:Forrocsoki_.jpg|left|200px]]A tél közeledtével mindenki vágyik a meleg, forró italokra. Az egyik ilyen édes és melengető ital a forró csokoládé. Por formájában is kapható, mellyel gyorsan elkészíthető ez az átmelengető ital. Pedig az igazi forrócsokoládé is könnyen elkészíthető, nem kell hozzá óriási szakértelem és nagybevásárlás. Lepd meg vele magadat egy hideg téli estén, vagy párodat, vagy vendégeidet, biztosan díjazni fogják! |
== Lépések == | == Lépések == | ||
# '''Szerezd be a hozzávalókat!''' | # '''Szerezd be a hozzávalókat!''' | ||
− | # '''Vegyél elő | + | # '''Vegyél elő egy edényt!''' |
# '''Öntsd bele a tejet, majd tedd fel forrni!''' | # '''Öntsd bele a tejet, majd tedd fel forrni!''' | ||
− | # '''Miután felforrt a tej, tördeld bele a | + | # '''Miután felforrt a tej, tördeld bele a csokoládét!''' |
# '''Melegítsd tovább addig, míg a csokoládé el nem olvad!''' | # '''Melegítsd tovább addig, míg a csokoládé el nem olvad!''' | ||
# '''Mikor már krémes állagú lesz, vedd le a tűzről!''' | # '''Mikor már krémes állagú lesz, vedd le a tűzről!''' | ||
# '''Szervírozd bögrékbe a forró csokit!''' | # '''Szervírozd bögrékbe a forró csokit!''' | ||
# '''Díszítsd tejszínhabbal, csokoládésziruppal vagy amivel szimpatikus!''' | # '''Díszítsd tejszínhabbal, csokoládésziruppal vagy amivel szimpatikus!''' | ||
− | |||
== Tippek == | == Tippek == | ||
− | * Ha valamilyen extrább ízvilágra vágysz, adhatsz hozzá fahéjat, | + | * Ha valamilyen extrább ízvilágra vágysz, adhatsz hozzá fahéjat, vaníliás cukrot és akár rumot is. |
* Készítheted fehércsokoládéból is, ez még különlegesebb. | * Készítheted fehércsokoládéból is, ez még különlegesebb. | ||
* Ha önmagában az étcsokoládét túl keserűnek érzed, inkább cukros kakaóporral vagy mézzel édesítsd, ne tejcsokoládéból készítsd! | * Ha önmagában az étcsokoládét túl keserűnek érzed, inkább cukros kakaóporral vagy mézzel édesítsd, ne tejcsokoládéból készítsd! | ||
− | |||
== Amire szükséged lehet == | == Amire szükséged lehet == | ||
29. sor: | 27. sor: | ||
* fahéj ízlés szerint | * fahéj ízlés szerint | ||
* rum ízlés szerint | * rum ízlés szerint | ||
− | * | + | * vaníliás cukor ízlés szerint |
* tejszínhab | * tejszínhab | ||
* csokoládészirup | * csokoládészirup | ||
− | |||
== Figyelmeztetések == | == Figyelmeztetések == | ||
− | + | * '''Ne hagyd magára a tejet főzés közben!''' A tej könnyen leég, így folyamatosan kavargasd, míg el nem készül a forró csokoládéd! | |
− | |||
== Kapcsolódó források, hivatkozások == | == Kapcsolódó források, hivatkozások == |
A lap jelenlegi, 2014. november 21., 12:56-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell igazi forró csokoládét készíteni?
A tél közeledtével mindenki vágyik a meleg, forró italokra. Az egyik ilyen édes és melengető ital a forró csokoládé. Por formájában is kapható, mellyel gyorsan elkészíthető ez az átmelengető ital. Pedig az igazi forrócsokoládé is könnyen elkészíthető, nem kell hozzá óriási szakértelem és nagybevásárlás. Lepd meg vele magadat egy hideg téli estén, vagy párodat, vagy vendégeidet, biztosan díjazni fogják!
[szerkesztés] Lépések
- Szerezd be a hozzávalókat!
- Vegyél elő egy edényt!
- Öntsd bele a tejet, majd tedd fel forrni!
- Miután felforrt a tej, tördeld bele a csokoládét!
- Melegítsd tovább addig, míg a csokoládé el nem olvad!
- Mikor már krémes állagú lesz, vedd le a tűzről!
- Szervírozd bögrékbe a forró csokit!
- Díszítsd tejszínhabbal, csokoládésziruppal vagy amivel szimpatikus!
[szerkesztés] Tippek
- Ha valamilyen extrább ízvilágra vágysz, adhatsz hozzá fahéjat, vaníliás cukrot és akár rumot is.
- Készítheted fehércsokoládéból is, ez még különlegesebb.
- Ha önmagában az étcsokoládét túl keserűnek érzed, inkább cukros kakaóporral vagy mézzel édesítsd, ne tejcsokoládéból készítsd!
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 3 dl tej
- 10 dkg étcsokoládé vagy fehércsokoládé
- fahéj ízlés szerint
- rum ízlés szerint
- vaníliás cukor ízlés szerint
- tejszínhab
- csokoládészirup
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Ne hagyd magára a tejet főzés közben! A tej könnyen leég, így folyamatosan kavargasd, míg el nem készül a forró csokoládéd!