„Bruschettát készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

 
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell bruschettát készíteni? ==
 
== Hogyan kell bruschettát készíteni? ==
  
A bruschetta egy könnyed olasz étel, melyet hidegen, előételként fogyasztanak. Elkészítése hihetetlenül egyszerű és gyors. Eredetileg csak a pirítós, a fokhagyma és az olívaolaj hármasára épült, de ma már sokféle változata létezik. Legismertebb és leghétköznapibb a paradicsomos feltétű, melyet most ismertetni fogunk.  
+
[[Fájl:bruschetta.jpg|right|200px]]A bruschetta egy könnyed olasz étel, melyet hidegen, előételként fogyasztanak. Elkészítése hihetetlenül egyszerű és gyors. Eredetileg csak a pirítós, a fokhagyma és az olívaolaj hármasára épült, de ma már sokféle változata létezik. Legismertebb és leghétköznapibb a paradicsomos feltétű, melyet most ismertetni fogunk.  
  
  

A lap jelenlegi, 2014. július 14., 15:41-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell bruschettát készíteni?

Bruschetta.jpg

A bruschetta egy könnyed olasz étel, melyet hidegen, előételként fogyasztanak. Elkészítése hihetetlenül egyszerű és gyors. Eredetileg csak a pirítós, a fokhagyma és az olívaolaj hármasára épült, de ma már sokféle változata létezik. Legismertebb és leghétköznapibb a paradicsomos feltétű, melyet most ismertetni fogunk.


[szerkesztés] Lépések

  1. Készítsük elő az alapanyagokat! Mossuk meg a paradicsomokat, és egyúttal távolítsuk el a csumáját is. Pucoljuk meg a kellő mennyiségű fokhagymát is.
  2. Vágjuk apróra a paradicsomot és a fokhagymát! Utóbbit fokhagymanyomóval is megoldhatjuk, a lényeg, hogy a lehető legapróbb kockákra szeljük a paradicsomot. A fokhagyma csak a pikáns íze miatt elengedhetetlen.
  3. Aprítsuk fel a friss bazsalikomleveleket is!
  4. Tegyük egy tálba az eddigi hozzávalókat!
  5. Öntsük rá az extra szűz olívaolajat, majd ízesítsük sóval és borssal!
  6. Keverjük össze és hagyjuk állni legalább 1 órát!
  7. Közvetlen fogyasztás előtt pirítsuk meg a kenyérszeletek mindkét oldalát!
  8. Végül tegyünk bőven a paradicsomos raguból a kenyérszeletekre!


[szerkesztés] Tippek

  • Az olaszos íz fokozásához a fűszerezéskor használhatunk még egy csipetnyi oregánot is a szárított verzióból, vagy a szintén frisset, de akkor ezt is aprítani kell a bazsalikommal együtt.
  • Ha nincs időnk állni hagyni a ragut az összeérés érdekében, akkor olaj nélkül keverjük össze a paradicsomot a fűszerekkel. Ebben az esetben az olívaolajat majd a tálaláskor, közvetlenül a kenyérre öntsük és csak azután tegyük rá a ragut.
  • Extraként tehetünk rá mozzarellát is a ragus kenyérszeletekre.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 4 db paradicsom
  • 1-4 gerezd fokhagyma, ez ízlés kérdése
  • 2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • friss bazsalikom, kb 8 levél
  • oregano, lehet friss is és szárított is
  • kevés só
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 6-8 kenyérszelet
  • szeletelt mozzarella sajt


[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • A fokhagyma rendkívül erős fűszerszerű zöldség, sokan nem szeretik intenzív íze miatt, ezért először inkább kevesebbel dolgozzunk!


[szerkesztés] Kapcsolódó videók

Angolul tudóknak, vagy aki szeretne képi segítséget, azoknak itt egy remek videó Laura Vitale-től. Ő használ lilahagymát is, de ez is tulajdonképpen csak egy extra és választható összetevő.



[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Noatah