„Illatos omlós csirkét készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(→Amire szükségünk lehet) |
(→Amire szükségünk lehet) |
||
30. sor: | 30. sor: | ||
* 1 nagy tál a tészta kikeveréséhez | * 1 nagy tál a tészta kikeveréséhez | ||
* 1 jó kés a hús szeleteléséhez | * 1 jó kés a hús szeleteléséhez | ||
− | |||
== Felhasznált források, kapcsolódó webcímek == | == Felhasznált források, kapcsolódó webcímek == |
A lap jelenlegi, 2014. április 8., 12:02-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell illatos omlós csirkét készíteni?
Az illatos omlós csirke a kínai éttermek egyik hívogató specialitása. Az elkészítése viszont nagyon egyszerű, így a kínai konyha kedvelői otthon is évezhetik a szeretett ízeket.
[szerkesztés] Lépések
- Csíkozzuk fel a húst! A tetszőleges mennyiségű csirkemellet vágjuk kis csíkokra!
- Pácoljuk be! A pácoláshoz vágjunk apróra néhány gerezd fokhagymát, majd keverjük össze olajjal! Ezzel a páclével kenegessük be alaposan a csirkemell csíkokat! A pácban hagyjuk állni a húst kb. fél-1 órát!
- Készítsük el a bundához a tésztát! Az illatos omlós csirke bundája nagyon hasonlít a palacsintatésztához. A hozzávalók: tojásfehérje, szódavíz (helyette használhatunk ásványvizet is), liszt, sütőpor, só, bors. Keverjük el csomómentesen a hozzávalókat! A tészta állaga olyasmi legyen, mint a palacsintatészta!
- Forrósítsuk fel az olajat! Egy serpenyőben melegítsük fel annyi olajat, hogy sütés közben ellepje majd a húst!
- Ha már forró az olaj, elkezdhetjük a sütést! Egy villával egyenként mártogassuk meg a tésztában a csirkemell csíkokat úgy, hogy a tészta teljesen befedje a hús felületét! Nem kell azonban sokáig mártogatni, nem jó, ha túl vastag lesz a bunda. A tésztával bevont csirkemell csíkokat süssük ki az olajban! Egy-egy adag 1-2 perc alatt kisül.
- Tálalás és fogyasztás: Jó étvágyat!
[szerkesztés] Tippek
- Az illatos omlós csirkéhez érdemes zöldséges thai tésztát készíteni, de zöldséges rizzsel is tálalhatjuk.
- Az illatos omlós csirke frissen sokkal finomabb, ezért rögtön a sütés után tálaljuk fel!
[szerkesztés] Figyelmeztetés
- A bundában a csirkemell csíkok nagyon gyorsan (1-2 perc alatt) megsülnek, ezért vigyázzunk, hogy oda ne égessük! Érdemes kis lángon sütni a húsokat.
[szerkesztés] Amire szükségünk lehet
- 1 kg csirkemell
- Olaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 3 tojás
- liszt
- Só, bors
- 1 sütőpor
- Szódavíz vagy ásványvíz
- 1 serpenyő
- 1 nagy tál a tészta kikeveréséhez
- 1 jó kés a hús szeleteléséhez
[szerkesztés] Felhasznált források, kapcsolódó webcímek
- Saját konyhai tapasztalatok
- Illatos omlós csirke egy kicsit másképp