Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

„Enni/főzéshez előkészíteni az articsókát” változatai közötti eltérés

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell enni/főzéshez előkészíteni az articsókát? == Az articsóka rendkívül egészséges és finom is. Első látásra azonban gondot okozhat, hogy miké…”)
 
(Lépések)
 
(Egy közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva)
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell enni/főzéshez előkészíteni az articsókát? ==
 
== Hogyan kell enni/főzéshez előkészíteni az articsókát? ==
  
Az articsóka rendkívül egészséges és finom is. Első látásra azonban gondot okozhat, hogy miként lássunk hozzá az elkészítéséhez vagy éppen elfogyasztásához.
+
[[Fájl:articsoka.jpg|right]]Az articsóka rendkívül egészséges és finom is. Első látásra azonban gondot okozhat, hogy miként lássunk hozzá az elkészítéséhez vagy éppen elfogyasztásához.
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
# Az articsókát mossuk meg, majd a keményebb alsó szirmokat törjük le. A fiatal articsóka vastag sziromleveleit nyugodtan használjuk fel.
+
# '''Az articsókát mossuk meg, majd a keményebb alsó szirmokat törjük le.''' A fiatal articsóka vastag sziromleveleit nyugodtan használjuk fel.
# Vágjuk le a szárát, valamint a tetejét.  
+
# '''Vágjuk le a szárát, valamint a tetejét.'''
# Ha a recept szerint ketté kell vágni, akkor ebben a fázisban egy kiskanál segítségével szedjük ki belőle a „bajszot”. Ha nem, akkor már a készételben, fogyasztáskor távolítsuk el.
+
# '''Ha a recept szerint ketté kell vágni, akkor ebben a fázisban egy kiskanál segítségével szedjük ki belőle a „bajszot”.''' Ha nem, akkor már a készételben, fogyasztáskor távolítsuk el.
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==

A lap jelenlegi, 2012. március 26., 15:39-kori változata

Szerkesztés Hogyan kell enni/főzéshez előkészíteni az articsókát?

Articsoka.jpg

Az articsóka rendkívül egészséges és finom is. Első látásra azonban gondot okozhat, hogy miként lássunk hozzá az elkészítéséhez vagy éppen elfogyasztásához.

Szerkesztés Lépések

  1. Az articsókát mossuk meg, majd a keményebb alsó szirmokat törjük le. A fiatal articsóka vastag sziromleveleit nyugodtan használjuk fel.
  2. Vágjuk le a szárát, valamint a tetejét.
  3. Ha a recept szerint ketté kell vágni, akkor ebben a fázisban egy kiskanál segítségével szedjük ki belőle a „bajszot”. Ha nem, akkor már a készételben, fogyasztáskor távolítsuk el.
  • Ha tehetjük, kisebb bimbókat vásároljunk.

Szerkesztés Amire szükséged lehet

  • articsóka

Szerkesztés Figyelmeztetések

  • Frissen a legjobb, ne tároljuk sokáig a hűtőben.

Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag