„Paradicsomlevest készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell paradicsomlevest készíteni? == A paradicsomleves a nyári időszakban az egyik leggyorsabban és legegyszerűbben elkészíthető leves, melyet ízlés sz…”) |
|||
(8 közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva) | |||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell paradicsomlevest készíteni? == | == Hogyan kell paradicsomlevest készíteni? == | ||
− | A paradicsomleves a nyári időszakban az egyik leggyorsabban és legegyszerűbben elkészíthető leves, melyet ízlés szerint megbolondíthatunk fűszerekkel. | + | [[Fájl:Paradicsomleves.jpg|right]]A paradicsomleves a nyári időszakban az egyik leggyorsabban és legegyszerűbben elkészíthető leves, melyet ízlés szerint megbolondíthatunk fűszerekkel. |
== Lépések == | == Lépések == | ||
− | # Először is készítsünk aranybarna rántást a leves alá, hogy még sűrűbb és laktatóbb ételt készíthessünk! | + | # '''Először is készítsünk aranybarna [[Rántást_készíteni|rántást]]''' a leves alá, hogy még sűrűbb és laktatóbb ételt készíthessünk! |
− | # Engedjük fel a rántást a sűrített paradicsommal vagy paradicsomszósszal! | + | # '''Engedjük fel a rántást''' a sűrített paradicsommal vagy paradicsomszósszal! |
− | # Öntsünk hozzá kb. másfél liter vizet a sűrített paradicsomhoz, és alaposan keverjük el! | + | # '''Öntsünk hozzá kb. másfél liter vizet''' a sűrített paradicsomhoz, és alaposan keverjük el! |
− | # Tegyünk hozzá egy fej vöröshagymát és a babérleveleket a meglévő alaphoz. Ízlés szerint sóval és bazsalikommal ízesítsük a tovább a levest! | + | # '''Tegyünk hozzá egy fej vöröshagymát és a babérleveleket''' a meglévő alaphoz. Ízlés szerint sóval és bazsalikommal ízesítsük a tovább a levest! |
− | # Ezt követően forraljuk össze még egyszer az egészet, majd ha ízlés szerint valaki cukros ízesítéssel szeretné fogyasztani, akkor a forralást követően tegye hozzá, mert különben könnyen odakozmálhat! | + | # '''Ezt követően forraljuk össze még egyszer az egészet,''' majd ha ízlés szerint valaki cukros ízesítéssel szeretné fogyasztani, akkor a forralást követően tegye hozzá, mert különben könnyen odakozmálhat! |
== Tippek == | == Tippek == |
A lap jelenlegi, 2011. május 25., 14:16-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell paradicsomlevest készíteni?
A paradicsomleves a nyári időszakban az egyik leggyorsabban és legegyszerűbben elkészíthető leves, melyet ízlés szerint megbolondíthatunk fűszerekkel.
[szerkesztés] Lépések
- Először is készítsünk aranybarna rántást a leves alá, hogy még sűrűbb és laktatóbb ételt készíthessünk!
- Engedjük fel a rántást a sűrített paradicsommal vagy paradicsomszósszal!
- Öntsünk hozzá kb. másfél liter vizet a sűrített paradicsomhoz, és alaposan keverjük el!
- Tegyünk hozzá egy fej vöröshagymát és a babérleveleket a meglévő alaphoz. Ízlés szerint sóval és bazsalikommal ízesítsük a tovább a levest!
- Ezt követően forraljuk össze még egyszer az egészet, majd ha ízlés szerint valaki cukros ízesítéssel szeretné fogyasztani, akkor a forralást követően tegye hozzá, mert különben könnyen odakozmálhat!
[szerkesztés] Tippek
- A paradicsomleves számos különböző feltéttel tálalható, köztük különböző tésztafélékkel és pirított zsemlekockával. A zsemlekockákat készen is megvehetjük, de akár pár napig szárított zsemléket is felaprózhatunk, és megpiríthatunk olajon.
- A pirított zsemlekocka mellé reszelt sajt ajánlott a tálaláshoz.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- olaj vagy zsír
- kb. 4 evőkanál liszt
- 2 db 140g-os sűrített paradicsom vagy fél liter előre befőzött, passzírozott paradicsom
- másfél liter víz
- 1 fej vöröshagyma
- só
- esetleg cukor
- bazsalikom
- babérlevél
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Ne csináljunk túl sűrű rántást a leves alá!
- A paradicsomsűrítmények felül lévő kis részét érdemes leönteni, mielőtt hozzáadjuk az egészet a leveshez.