„Eperturmixot készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Hogyan kell eperturmixot készíteni?)
(Eperturmix)
 
8. sor: 8. sor:
 
# Hozzávalók: 40 dkg eper, 4 dl tej, 4 dl tejszín, 10 dkg cukor.
 
# Hozzávalók: 40 dkg eper, 4 dl tej, 4 dl tejszín, 10 dkg cukor.
 
# Turmixoljuk össze az epret, majd a többi hozzávalóval is. Hűtsük le.
 
# Turmixoljuk össze az epret, majd a többi hozzávalóval is. Hűtsük le.
 +
Az eper turmix 3 vagy 4 fős családoknak ajánlott.
 +
 
=== Banános eperturmix ===
 
=== Banános eperturmix ===
 
# Hozzávalók: fél liter tej, 2 banán, 15 dkg eper, ½ citrom leve, 1 cs. vaníliás cukor, 1 kk őrölt fahéj
 
# Hozzávalók: fél liter tej, 2 banán, 15 dkg eper, ½ citrom leve, 1 cs. vaníliás cukor, 1 kk őrölt fahéj

A lap jelenlegi, 2013. augusztus 6., 14:54-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell eperturmixot készíteni?

Eperturmix.jpg

Illatos, finom és egészséges. Az eper szinte mindenki kedvence. Ha már unjuk magában, készíthetünk belőle turmixokat.

[szerkesztés] Lépések

[szerkesztés] Eperturmix

  1. Hozzávalók: 40 dkg eper, 4 dl tej, 4 dl tejszín, 10 dkg cukor.
  2. Turmixoljuk össze az epret, majd a többi hozzávalóval is. Hűtsük le.

Az eper turmix 3 vagy 4 fős családoknak ajánlott.

[szerkesztés] Banános eperturmix

  1. Hozzávalók: fél liter tej, 2 banán, 15 dkg eper, ½ citrom leve, 1 cs. vaníliás cukor, 1 kk őrölt fahéj
  2. Karikázzuk fel a banánk, az epret csumázzuk ki, és turmixoljuk el a tejjel.
  3. Ízesítsük a maradék hozzávalókat.

[szerkesztés] Epres-fagyis turmix

  1. Hozzávalók: 2 kk összetört eper, 1 gombóc vanília fagyi, ½ pohár hideg tej, 1 kk cukor, 4 jégkocka.
  2. Turmixoljuk össze a hozzávalókat, és magas pohárba töltsük. Mentalevéllel és eperdarabkával díszíthetjük.

[szerkesztés] Tippek

  • Az eper fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatású, egy kutatás szerint 30 szem felér egy aszpirin hatásával.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • sok-sok eper
  • egyéb fenti hozzávalók
  • turmixgép

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Az epret folyó vízben mossuk, mert vízben állva elveszti aromáját és vitaminjait.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag