„Kacsamellet sütni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell {{PAGENAME}}? == right|250px A kacsamell az egyik legfinomabb szárnyas étel, ám inkább az étteremben való rendelésre koncent…”) |
(Nincs különbség)
|
A lap jelenlegi, 2013. május 22., 09:12-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell Kacsamellet sütni?
A kacsamell az egyik legfinomabb szárnyas étel, ám inkább az étteremben való rendelésre koncentrálunk, mert otthon sajnos könnyen elrontható. Pedig csak néhány igazán apró tanácsot érdemes megfogadni, és saját konyhánkban is egyszerűen el fogjuk tudni készíteni ezt az ízletes ételt. A legfontosabb, amit szem előtt kell tartanunk, hogy a pirítást követően alacsony hőfokon kell sütnünk a kacsamellet, így lesz puha és omlós a húsunk.
[szerkesztés] Lépések
- A sütőt melegítsük elő.
- Mint minden húsnál, itt is a kacsamell alapos átmosásával kezdjük.
- Ezután töröljük szárazra a húst, majd vágjunk be átlósan a bőrös felét. (Ezt nevezik beirdalásnak.)
- Egy forró serpenyőben, közepes lángon először a bőrös felével lefelé kb. 8 percig süssük, majd fordítsuk meg, és süssük tovább 2 percig.
- Sütés közben fűszerezzük a húst sóval és borssal.
- Egy tepsi aljára rendezzünk el 2-3 ág kakukkfüvet és rozmaringot.
- Erre rakjuk rá az elősütött hússzeleteket, és kb. 50-60 percre betoljuk a sütőbe.
[szerkesztés] Tippek
- Szobahőmérsékletű hússal dolgozzunk, ne a hűtőből éppen elővettel!
- A beirdalásra azért van szükség, mert így könnyebben kisül a hús zsírja.
- A kakukkfűből és rozmaringból jobb, ha frisset használunk.
- A belseje akkor jó, ha kicsit még rózsaszínes!
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 1 kacsamellfilé (kb. 400-450 g)
- só
- bors
- 2-3 ág rozmaring
- 2-3 ág kakukkfű
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- A sütőben nem kell alufóliával lefedni a kacsamelleket!
- Ügyeljünk rá, hogy ne szúrjuk meg a húst villával vagy a beirdalásnál a késsel!
- Alacsony hőfokon süssük a húst! Inkább türelmesen, mint gyorsan!