„Thai tésztát készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell thai tésztát készíteni? == A thai tészta köretként és egytál ételként is fogyasztható. Nagyon finom és különleges, az elkészítése viszont…”)
(Nincs különbség)

A lap 2011. május 12., 15:54-kori változata

Hogyan kell thai tésztát készíteni?

A thai tészta köretként és egytál ételként is fogyasztható. Nagyon finom és különleges, az elkészítése viszont meglepően egyszerű és gyors. Érdemes kísérletezni!

Lépések

  1. Készítsük elő a kínai gombákat! A szárított gombákat körülbelül fél órára áztassuk be meleg vízbe! Ha megszívták magukat, vágjuk fel apró csíkokra!
  2. Készítsük elő a többi zöldséget! Pucoljuk meg őket, és daraboljuk fel apróra! A répát és a káposztát csíkozni érdemes! A konzerves szójacsíráról és a bambuszrügyről öntsük le a levet!
  3. Főzzük elő a tésztát! A spagettit sós vízben főzzük meg, de vigyázzunk, hogy ne főjön túl! Mivel a zöldségekkel is kicsit még össze fogjuk pirítani, ezért hagyhatjuk kicsit ropogósra.
  4. Pirítsuk meg a zöldségeket egy kis olajban! A répát, káposztát, hagymát tovább kell pirítani, mint a gombát, a szójacsírát vagy a bambuszrügyet, ezért először csak azokat tegyük a wokba! Ha már kezdenek pirulni, tegyük hozzá a többi zöldséget is!
  5. A megfőtt tésztát a már összepirult zöldségekkel keverjük össze a wokban, majd locsoljunk rá egy kis szójaszószt!
  6. Néhány percig tűz fölött forgassuk össze a tésztát és a zöldségeket! Ha nem elég sötét a színe, keverjünk hozzá még egy kis szójaszószt!
  7. Sóval, borssal ízesítsük az ételt, majd ha készen van, tálaljuk fel frissen!

Tippek

  • A thai tésztát csirkével is elkészíthetjük, így egytál ételként is kiváló. A csirkemellet vágjuk apró kockákra, majd wokban egy kis olajon pirítsuk meg! Ezután jöhet rá a hagyma, a répa és a káposzta. Innentől az elkészítés menete ugyanaz, mint a sima zöldséges tésztának.
  • Ha a receptben szereplő valamelyik zöldséget nem szeretjük, azt akár ki is hagyhatjuk. Ugyanakkor más zöldségekkel (pl. borsó, bébi kukorica, kínai kel) is bátran kísérletezhetünk.
  • Illatos omlós csirkével nagyon finom a thai tészta, érdemes kipróbálni.


Figyelmeztetések

  • Ne használjuk sok olajat, hogy ne legyen túl zsíros az étel!
  • A sóval óvatosan bánjunk, mert a szójaszósz is sós!


Amire szükségünk lehet

  • Wok
  • 1 csomag spagetti tészta
  • 1 csomag szárított illatos kínai gomba
  • 1 csomag fafül gomba
  • 2-3 sárgarépa
  • 1 póréhagyama vagy 1 csokor újhagyma
  • 1 konzerv bambuszrügy
  • 1 konzerv szójacsíra
  • 1 fej káposzta
  • Olaj
  • Só, bors
  • Sötét szójaszósz
  • Csirkés thai tésztához fél-1 kg csirkemellfilé

Felhasznált források, kapcsolódó webcímek

Az oldal szerzői

Andi02, JViki