„Parajfőzeléket készíteni fasírtgolyóval” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(→Tippek) |
(→Kapcsolódó források, hivatkozások) |
||
34. sor: | 34. sor: | ||
== Kapcsolódó források, hivatkozások == | == Kapcsolódó források, hivatkozások == | ||
− | + | * [http://www.facebook.com/sagaminoseg A Sága Facebook oldala] | |
− | |||
− | |||
− | * [http://www. | ||
[[Kategória:Étel-ital]] | [[Kategória:Étel-ital]] |
A lap 2013. április 26., 12:32-kori változata
Hogyan kell parajfőzeléket készíteni fasírtgolyóval?
A parajtól gyerekkorunk óta ódzkodunk, pedig ha jól van elkészítve, nagyon finom, nem mellékesen pedig kiváló C-, A-, és B-vitamin forrás, és hírével ellentétben nem tartalmaz túl sok vasat.
Lépések
- A parajt szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, a zsemléket meghámozzuk és kockára vágjuk.
- A fokhagymát lereszeljük.
- Lábasban kevés olajat melegítünk és a fokhagymát, valamint a kenyeret enyhén megpirítjuk rajta.
- Rátesszük a parajt, felöntjük a tejszínnel, sózzuk és borsozzuk.
- Lassú tűzön kb. 15 percig főzzük.
- Legvégül az egészet összeturmixoljuk és kóstolás után még sózzuk, esetleg borsozzuk.
- A fasírtgolyókat – fejenként 6-8 darabot számolva – bő forró olajban kisütjük és a főzelékre, vagy mellé téve kínáljuk.
Tippek
- Laktózérzékenyeknek is ajánlott étel.
- A fasírtgolyókat házilag is elkészíthetjük, de rendkívül ízletes, félkész fasírtgolyókat is vásárolhatunk.
Amire szükséged lehet
- 1 csomag fasírtgolyó,
- 0,5 kg mirelit paraj,
- 2 dl tejszín,
- 3 db szikkadt zsemle,
- só,
- bors,
- 4 gerezd fokhagyma
Figyelmeztetések
- A fel nem használt mélyhűtött terméket kiolvasztás után ne tegyük vissza a fagyasztóba!