1 760 bájt hozzáadva,
2013. április 2., 15:37 == Hogyan kell slambucot készíteni? ==
Ezt a tipikus, bográcsban főtt alföldi pásztorétel igazi finomság.
== Lépések ==
# Szerezzük be a hozzávalókat: 3 nagy fej vöröshagyma, 1 kg krumpli, 12 dkg szalonna, 1,5 db szárított piros paprika, só, bors, 50 dkg kifőtt tészta (nagykocka), őrölt piros paprika.
# Felkockázzuk a szalonnát, majd megpucoljuk és kockára vágjuk a hagymát is. Míg jól kikönnyezzük magunkat, meghámozzuk a krumplit, és szintén kockára vágjuk.
# Forró bográcsban a szalonnát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymadarabokat is.
# Ha ezek is pirulnak már, lehet sózni, borsózni és paprikázni, majd hozzázuttyintjuk a krumplit is. Jól összekeverjük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és beledobjuk a szárított paprikát is.
# Ha a krumpli félig megfőtt, mehet hozzá a tészta is. Ekkor a bográcsot keverés nélkül kell rázogatni, de ha gáztűzhelyen, wokban készítjük, sokkal jobban járunk, ha kevergetjük a tésztás masszát.
# Ha beszívta az összes vizet, akkor egy kicsit oda kell pirítani, ilyenkor is bőszen kell forgatni a fakanalat. Ezután már csak tálalni, és enni kell.
== Tippek ==
* Lehetőleg egy jó kupica szilvapálinkával kísérd.
== Amire szükséged lehet ==
* 3 nagy fej vöröshagyma
* 1 kg krumpli
* 12 dkg szalonna
* 1,5 db szárított piros paprika
* Só
* Bors
* 50 dkg kifőtt tészta (nagykocka)
* Őrölt piros paprika
== Figyelmeztetések ==
* Mindig ügyeljünk oda a rázogatásra, illetve kevergetésre, mert könnyen leég.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://szilvaszemmel.blogspot.hu/2013/03/slambuc-sylten.html Szilva szemmel a világ gasztroblog: Slambuc Sylten]
[[Kategória:Étel-ital]]