„Hurkát sütni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell hurkát sütni? == rightHurkát sütni nem nehéz, de nem árt néhány praktikával tisztában lenni, hogy ne legyen vizenyős,…”) |
(→Hogyan kell hurkát sütni?) |
||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell hurkát sütni? == | == Hogyan kell hurkát sütni? == | ||
− | [[Fájl:Hurka-sutese.jpg|right]]Hurkát sütni nem nehéz, de nem árt néhány praktikával tisztában lenni, hogy ne legyen vizenyős, túl száraz vagy éppen ne pukkanjon szét. | + | [[Fájl:Hurka-sutese.jpg|right|http://www.csabaikolbasz.com/]]Hurkát sütni nem nehéz, de nem árt néhány praktikával tisztában lenni, hogy ne legyen vizenyős, túl száraz vagy éppen ne pukkanjon szét. |
== Lépések == | == Lépések == |
A lap 2013. február 27., 15:04-kori változata
Hogyan kell hurkát sütni?
Hurkát sütni nem nehéz, de nem árt néhány praktikával tisztában lenni, hogy ne legyen vizenyős, túl száraz vagy éppen ne pukkanjon szét.
Lépések
- A tepsit vagy cserépedényt kenjük ki vékonyan mangalica- vagy libazsírral
- Kevés vizet (0,5-1 dl) löttyintsünk a kolbász alá.
- Tegyük be előmelegített sütőbe, hagyományos sütő esetében 190-200 C fokra, légkeveréses üzemmódban 180 C fokra.
- Sütés közben kétszer forgassuk meg a hurkákat és a kolbászokat, hogy alul és felül is szép sült legyen.
- 45-50 perc alatt készre sül.
Tippek
- Ha sütés előtt egy kicsit hideg vízbe áztatjuk a hurkát, nem fog szétpukkadni.
- A fagyasztott hurkát már előző nap vegyük ki a fagyasztóból.
Amire szükséged lehet
- sütő
- hurka
- zsír
- víz
Figyelmeztetések
- Van, aki szerint azzal is megakadályozhatjuk a hurka kipukkadását, ha sütés előtt kissé megszurkáljuk, mások szerint viszont ezzel szinte biztos, hogy a kipukkadást segítjük elő...
Kapcsolódó források, hivatkozások
- Szaftos és ropogós disznótoros hurka
- saját tapasztalat