1 339 bájt hozzáadva,
2013. február 27., 15:03 == Hogyan kell hurkát sütni? ==
[[Fájl:Hurka-sutese.jpg|right]]Hurkát sütni nem nehéz, de nem árt néhány praktikával tisztában lenni, hogy ne legyen vizenyős, túl száraz vagy éppen ne pukkanjon szét.
== Lépések ==
# A tepsit vagy cserépedényt kenjük ki vékonyan mangalica- vagy libazsírral
# Kevés vizet (0,5-1 dl) löttyintsünk a kolbász alá.
# Tegyük be előmelegített sütőbe, hagyományos sütő esetében 190-200 C fokra, légkeveréses üzemmódban 180 C fokra.
# Sütés közben kétszer forgassuk meg a hurkákat és a kolbászokat, hogy alul és felül is szép sült legyen.
# 45-50 perc alatt készre sül.
== Tippek ==
* Ha sütés előtt egy kicsit hideg vízbe áztatjuk a hurkát, nem fog szétpukkadni.
* A fagyasztott hurkát már előző nap vegyük ki a fagyasztóból.
== Amire szükséged lehet ==
* sütő
* hurka
* zsír
* víz
== Figyelmeztetések ==
* Van, aki szerint azzal is megakadályozhatjuk a hurka kipukkadását, ha sütés előtt kissé megszurkáljuk, mások szerint viszont ezzel szinte biztos, hogy a kipukkadást segítjük elő...
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.hu/2011/12/szaftos-es-ropogos-disznotoros-hurka.html Szaftos és ropogós disznótoros hurka]
* saját tapasztalat
[[Kategória:Étel-ital]]