„Illatos omlós csirkét készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

4. sor: 4. sor:
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
# Csíkozzuk fel a húst! A tetszőleges mennyiségű csirkemellet vágjuk kis csíkokra!
+
# '''Csíkozzuk fel a húst!''' A tetszőleges mennyiségű csirkemellet vágjuk kis csíkokra!
# Pácoljuk be! A pácoláshoz vágjunk apróra néhány gerezd fokhagymát, majd keverjük össze olajjal! Ezzel a páclével kenegessük be alaposan a csirkemell csíkokat! A pácban hagyjuk állni a húst kb. fél-1 órát!
+
# '''Pácoljuk be!''' A pácoláshoz vágjunk apróra néhány gerezd fokhagymát, majd keverjük össze olajjal! Ezzel a páclével kenegessük be alaposan a csirkemell csíkokat! A pácban hagyjuk állni a húst kb. fél-1 órát!
# Készítsük el a bundához a tésztát! Az illatos omlós csirke bundája nagyon hasonlít a palacsintatésztához. A hozzávalók: tojásfehérje, szódavíz (helyette használhatunk ásványvizet is), sütőpor, só, bors. Keverjük el csomómentesen a hozzávalókat! A tészta állaga olyasmi legyen, mint a palacsintatészta!
+
# '''Készítsük el a bundához a tésztát!''' Az illatos omlós csirke bundája nagyon hasonlít a palacsintatésztához. A hozzávalók: tojásfehérje, szódavíz (helyette használhatunk ásványvizet is), sütőpor, só, bors. Keverjük el csomómentesen a hozzávalókat! A tészta állaga olyasmi legyen, mint a palacsintatészta!
# Forrósítsuk fel az olajat! Egy serpenyőben melegítsük fel annyi olajat, hogy sütés közben ellepje majd a húst!
+
# '''Forrósítsuk fel az olajat!''' Egy serpenyőben melegítsük fel annyi olajat, hogy sütés közben ellepje majd a húst!
# Ha már forró az olaj, elkezdhetjük a sütést! Egy villával egyenként mártogassuk meg a tésztában a csirkemell csíkokat úgy, hogy a tészta teljesen befedje a hús felületét! Nem kell azonban sokáig mártogatni, nem jó, ha túl vastag lesz a bunda. A tésztával bevont csirkemell csíkokat süssük ki az olajban! Egy-egy adag 1-2 perc alatt kisül.
+
# '''Ha már forró az olaj, elkezdhetjük a sütést!''' Egy villával egyenként mártogassuk meg a tésztában a csirkemell csíkokat úgy, hogy a tészta teljesen befedje a hús felületét! Nem kell azonban sokáig mártogatni, nem jó, ha túl vastag lesz a bunda. A tésztával bevont csirkemell csíkokat süssük ki az olajban! Egy-egy adag 1-2 perc alatt kisül.
# Tálalás és fogyasztás. Jó étvágyat!
+
# '''Tálalás és fogyasztás:''' Jó étvágyat!
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==

A lap 2011. május 3., 15:37-kori változata

Hogyan kell illatos omlós csirkét készíteni?

Illatos csirke.jpg

Az illatos omlós csirke a kínai éttermek egyik hívogató specialitása. Az elkészítése viszont nagyon egyszerű, így a kínai konyha kedvelői otthon is évezhetik a szeretett ízeket.

Lépések

  1. Csíkozzuk fel a húst! A tetszőleges mennyiségű csirkemellet vágjuk kis csíkokra!
  2. Pácoljuk be! A pácoláshoz vágjunk apróra néhány gerezd fokhagymát, majd keverjük össze olajjal! Ezzel a páclével kenegessük be alaposan a csirkemell csíkokat! A pácban hagyjuk állni a húst kb. fél-1 órát!
  3. Készítsük el a bundához a tésztát! Az illatos omlós csirke bundája nagyon hasonlít a palacsintatésztához. A hozzávalók: tojásfehérje, szódavíz (helyette használhatunk ásványvizet is), sütőpor, só, bors. Keverjük el csomómentesen a hozzávalókat! A tészta állaga olyasmi legyen, mint a palacsintatészta!
  4. Forrósítsuk fel az olajat! Egy serpenyőben melegítsük fel annyi olajat, hogy sütés közben ellepje majd a húst!
  5. Ha már forró az olaj, elkezdhetjük a sütést! Egy villával egyenként mártogassuk meg a tésztában a csirkemell csíkokat úgy, hogy a tészta teljesen befedje a hús felületét! Nem kell azonban sokáig mártogatni, nem jó, ha túl vastag lesz a bunda. A tésztával bevont csirkemell csíkokat süssük ki az olajban! Egy-egy adag 1-2 perc alatt kisül.
  6. Tálalás és fogyasztás: Jó étvágyat!

Tippek

  • Az illatos omlós csirkéhez nagyon jól illik a zöldséges thai tészta, de zöldséges rizzsel is tálalhatjuk.
  • Az illatos omlós csirke frissen sokkal finomabb, ezért rögtön a sütés után tálaljuk fel!


Figyelmeztetés

  • A bundában a csirkemell csíkok nagyon gyorsan (1-2 perc alatt) megsülnek, ezért vigyázzunk, hogy oda ne égessük! Érdemes kis lángon sütni a húsokat.

Amire szükségünk lehet

  • 1 kg csirkemell
  • Olaj
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 tojás
  • Só, bors
  • 1 sütőpor
  • Szódavíz vagy ásványvíz
  • 1 serpenyő
  • 1 nagy tál a tészta kikeveréséhez
  • 1 jó kés a hús szeleteléséhez

Felhasznált források, kapcsolódó webcímek

Az oldal szerzői

Andi02