„Cukorborsó főzeléket készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell cukorborsó főzeléket készíteni? == A cukorborsó főzelék egy rendkívül egészséges, gyorsan elkészíthető, ízletes étel, mely pépesített for…”)
(Nincs különbség)

A lap 2011. április 29., 09:13-kori változata

Hogyan kell cukorborsó főzeléket készíteni?

A cukorborsó főzelék egy rendkívül egészséges, gyorsan elkészíthető, ízletes étel, mely pépesített formában, akár kisbabáknak is adható. Elkészítési lépései a következők:

Lépések

  1. Pirítsuk meg a borsót! A megmosott borsószemeket öntsük az ízlés szerint kiválasztott forró vajra vagy olajra, és kezdjük el pirítani őket! Pár perc elteltével adjunk hozzá egy kis sót és kb. 2-3 evőkanál cukrot, majd így pirítsuk tovább pár percig!
  2. Engedjük fel vízzel! Ha már kellőképpen megpirítottuk a borsót engedjük fel vízzel, úgy hogy azért ellepje, te mégse legyen túl sok! Tegyünk hozzá petrezselymet és ízlés szerint ételízesítőt!
  3. Ha érezzük, hogy megpuhult a borsó, akkor habarjuk be a főzeléket! A habarás elkészítésének javaslatát itt találhatjátok meg!
  4. Engedjük fel tejszínnel! Ha a habarást csomómentesen elkevertük a borsóval, utána ízlés szerint, attól függően, hogy mennyire hígra szeretnénk elkészíteni a főzeléket, öntsünk hozzá főzőtejszínt!
  5. Forraljuk össze még egyszer! Miután hozzáöntöttük a tejszínt a behabart borsófőzelékhez, még egyszer forraljuk össze jó alaposan az egészet, hogy a habarás és a tejszín kellőképpen lággyá és sűrűvé varázsolja a főzeléket!

Tippek

  • Az ínyenceknek javaslom, hogy sima víz helyett csontleves vagy húsleves kockával felengedett vízben főzzék meg a borsót!
  • Ez a főzelék azért is praktikus, mert a főzést követő turmixolással könnyen pépesített borsópürét készíthetünk belőle, mely kisbabánknak is fontos táplálékául szolgálhat.

Amire szükséged lehet

  • 5dkg vaj vagy annak megfelelő olaj
  • 70-80 dkg zsenge zöldborsó
  • csontleves vagy húsleves kockával felengedett vagy sima víz
  • 2-3 evőkanál cukor
  • ételízesítő ízlés szerint
  • friss petrezselyem
  • tejföl
  • 2-3 kanál liszt
  • tej
  • 2-3 dl tejszín

Figyelmeztetések

  • Vigyázzunk, hogy nehogy túlfőzzük a borsót, mert ha túl sokáig hagyjuk főni, akkor visszakeményedik!
  • A pirításnál is vigyázzunk, hogy nehogy túl sokáig hagyjuk a lángon, mivel akkor könnyen keserű íze alakulhat ki a borsónak!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bianka