„Tiramisut készíteni (mascarpone nélkül)” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell tiramisut készíteni mascarpone nélkül? == Sokunk kedvence a tiramisu, ezért most a mascarpone húzós ára miatt ajánlunk egy picit olcsóbb, de ugyan…”)
(Nincs különbség)

A lap 2012. szeptember 29., 18:10-kori változata

Hogyan kell tiramisut készíteni mascarpone nélkül?

Sokunk kedvence a tiramisu, ezért most a mascarpone húzós ára miatt ajánlunk egy picit olcsóbb, de ugyanolyan finom változatot.

Lépések

  1. 7 dl tejben főzünk fel 2 csomag tejszín ízű pudingport, 2 db tojást és 3 kanál cukrot!
  2. Egy egész margarint keverjünk ki 20 dkg porcukorral, majd a krémet keverjük össze a korábban felfőzött kihűlt pudinggal!
  3. Főzzünk le összesen 8 adag (espresso) kávét (négyszemélyes kotyogós kávéfőzőn két főzet)! Majd adjunk hozzá 3 kanál rumot!
  4. A babapiskótákat forgassuk bele a rumos kávéba, majd a krémmel rétegezve rakjuk le őket egy porcelán vagy üvegtálba!
  5. A tetejére 2 csomag tejszínpótló port felverünk 3 dl tejben, és ráöntjük a rétegzett babapiskótákra.
  6. Végül kakaóporral hintsük meg a tetejét!
  7. Tegyük hűtőszekrénybe, majd másnap hidegen tálaljuk!

Tippek

  • Ha nincs otthon porcukor, kávédarálón kristálycukrot is darálhatunk hozzá.
  • A rétegezésnél alulra piskóta, felülre pedig krém kerüljön!
  • A tetejére a tejszínt készíthetjük másképp is: pl. ha fél liter habtejszínt felverünk.
  • Magában is tálalhatjuk, de kínálhatunk mellé vaníliasodót vagy gyümölcssalátát is.

Amire szükséged lehet

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 egész tojás
  • 1 liter tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 25 dkg ráma margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag babapiskóta
  • 8 csészényi kávé
  • 3 evőkanál rum
  • 2 csomag tejszínpótló por vagy fél liter habtejszín
  • 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • Porcelán vagy üvegtál

Figyelmeztetések

  • Fogyasztás előtt néhány óráig mindenképpen hagyjuk hűtőben állni, hogy az ízek összeérjenek!

Kapcsolódó források, hivatkozások

  • Saját recept

Az oldal szerzői

Bianka