„Megmenteni a savanyú tejet” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell {{PAGENAME}}? == Sokszor szembesül az ember azzal a szomorú ténnyel, hogy a tej, amit vásárolt már a kibontás pillanatában meg van savanyodva. Nem …”) |
(→Hogyan kell {{PAGENAME}}?) |
||
1. sor: | 1. sor: | ||
− | == Hogyan kell | + | == Hogyan kell megmenteni a savanyú tejet? == |
Sokszor szembesül az ember azzal a szomorú ténnyel, hogy a tej, amit vásárolt már a kibontás pillanatában meg van savanyodva. Nem kell elkeseredni, ne dobd ki, használd fel praktikusan! Csinálj belőle isteni kőrözöttet mindössze harminc perc alatt! | Sokszor szembesül az ember azzal a szomorú ténnyel, hogy a tej, amit vásárolt már a kibontás pillanatában meg van savanyodva. Nem kell elkeseredni, ne dobd ki, használd fel praktikusan! Csinálj belőle isteni kőrözöttet mindössze harminc perc alatt! | ||
− | |||
== Lépések == | == Lépések == |
A lap 2012. augusztus 8., 12:28-kori változata
Hogyan kell megmenteni a savanyú tejet?
Sokszor szembesül az ember azzal a szomorú ténnyel, hogy a tej, amit vásárolt már a kibontás pillanatában meg van savanyodva. Nem kell elkeseredni, ne dobd ki, használd fel praktikusan! Csinálj belőle isteni kőrözöttet mindössze harminc perc alatt!
Lépések
- forrald fel a tejet egy lábasban, és láss csodát, túró lesz a végeredmény (egy liter 2,8-as tejből kb. 15-18 dkg)
- szűrd le a túrót, de hagyj egy pici savót rajta, hogy krémesebb legyen a végeredmény
- vágj apróra egy kis fej hagymát, végy elő piros paprikát, borsot, sót, őrölt vagy egész köményt, egy teáskanál mustárt
- jól dolgozd el az összetevőket a túróval és kész is vagy :)
Tippek
- a kőrözött rögtön fogyasztható, de hűtőben pát órán át pihentetve jobban "megérnek" az ízek
- ha nem csinálsz belőle kőrözöttet, amit elfogyasztanál, egy héten át vígan eltartható a friss túró a hűtőben