„Amerikai palacsintát sütni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(→Hogyan kell amerikai palacsintát sütni?) |
(→Figyelmeztetések) |
||
(2 közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva) | |||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell amerikai palacsintát sütni? == | == Hogyan kell amerikai palacsintát sütni? == | ||
− | [[Fájl: | + | [[Fájl:Ampal.jpg|left]]Az amerikaiak egyik kedvenc reggelije a palacsinta. Mi, magyarok is, biztos vagyok benne, hogy bármikor el tudnánk fogyasztani reggel egy-két házi lekváros vagy kakaós palacsintát, de az amerikai változata kissé eltér az európaitól. Egyrészt kisebb, másrészt vastagabb, harmadrészt sokkal laktatóbb. Állandó feltétjeként a juharszirup, gyakori kísérőjeként bacon szerepel az étlapon. A sós és édes ízek kavalkádja, igazi energiabomba ez a tengerentúli palacsinta. |
== Lépések == | == Lépések == | ||
37. sor: | 37. sor: | ||
== Figyelmeztetések == | == Figyelmeztetések == | ||
− | * Ne rakjunk külön | + | * Ne rakjunk külön olajat a serpenyőbe, mivel a margarin megakadályozza a tészta leragadását (fontos a teflon-bevonat is)! |
* Vigyázzunk, nehogy túl sok cukrot adjunk a tésztához, mert azon kívül, hogy egészségtelenebb is, hamar odaéghet a palacsintánk! | * Vigyázzunk, nehogy túl sok cukrot adjunk a tésztához, mert azon kívül, hogy egészségtelenebb is, hamar odaéghet a palacsintánk! | ||
− | |||
== Kapcsolódó videók == | == Kapcsolódó videók == |
A lap jelenlegi, 2012. július 23., 14:02-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell amerikai palacsintát sütni?
Az amerikaiak egyik kedvenc reggelije a palacsinta. Mi, magyarok is, biztos vagyok benne, hogy bármikor el tudnánk fogyasztani reggel egy-két házi lekváros vagy kakaós palacsintát, de az amerikai változata kissé eltér az európaitól. Egyrészt kisebb, másrészt vastagabb, harmadrészt sokkal laktatóbb. Állandó feltétjeként a juharszirup, gyakori kísérőjeként bacon szerepel az étlapon. A sós és édes ízek kavalkádja, igazi energiabomba ez a tengerentúli palacsinta.
[szerkesztés] Lépések
- A tojásokat felütjük, majd a sóval és a cukorral habosra keverjük.
- A felvert tojásokhoz adjuk hozzá az olvasztott vajat és a tej felét.
- A lisztet és a sütőport elkeverjük, majd ezt is a tojásos masszához adjuk.
- A maradék tejet is hozzáadjuk, ezzel higítunk a tésztán.
- Körülbelül fél órát pihentetjük a tésztát, hogy elnyerhesse a kívánt állagát.
- A fél óra elteltével felhevítjük a palacsintasütőt, majd száraz(!) serpenyőben kisütjük a palacsintákat. Akkor fordítsuk meg a tésztát, amikor már majdnem az egész buborékos lesz. A másik oldalát elegendő fél-egy percig sütni.
[szerkesztés] Tippek
- Az amerikai palacsinta, a magyar változattal ellentétben nem teszi ki az egész palacsintasütő méretét, tehát csak a serpenyő közepére csurgassunk tésztát – így kapunk kis átmérőjű, pufók palacsintákat!
- A feltét szinte a végtelenségig variálható: juharszirup, akácméz, vaníliapuding, banán, csoki öntet, lekvárok, fahéj…
- Cukor helyett nyugodtan használhatunk vaníliás cukrot is.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 2 tojás
- 1 tk cukor
- 1 csipet só
- 3 dl tej
- 22,5 dkg liszt
- 2 ek olvasztott vaj
- fél csomag sütőpor
- szabadon választott feltét(ek)
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Ne rakjunk külön olajat a serpenyőbe, mivel a margarin megakadályozza a tészta leragadását (fontos a teflon-bevonat is)!
- Vigyázzunk, nehogy túl sok cukrot adjunk a tésztához, mert azon kívül, hogy egészségtelenebb is, hamar odaéghet a palacsintánk!
[szerkesztés] Kapcsolódó videók