„Amerikai palacsintát sütni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell amerikai palacsintát sütni? == leftAz amerikaiak egyik kedvenc reggelije a palacsinta. Mi, magyarok is, biztos vagyok b…”)
(Nincs különbség)

A lap 2012. július 23., 10:29-kori változata

Hogyan kell amerikai palacsintát sütni?

Amerikai palacsinta.jpg

Az amerikaiak egyik kedvenc reggelije a palacsinta. Mi, magyarok is, biztos vagyok benne, hogy bármikor el tudnánk fogyasztani reggel egy-két házi lekváros, vagy kakaós palacsintát, de az amerikai változata kissé eltér az európaitól. Egyrészt kisebb, másrészt vastagabb, harmadrészt sokkal laktatóbb. Állandó feltétjeként a juharszirup, gyakori kísérőjeként bacon szerepel az étlapon. A sós és édes ízek kavalkádja, igazi energiabomba ez a tengerentúli palacsinta.


Lépések

  1. A tojásokat felütjük, majd a sóval és a cukorral habosra keverjük.
  2. A felvert tojásokhoz adjuk hozzá az olvasztott vajat és a tej felét.
  3. A lisztet és a sütőport elkeverjük, majd ezt is a tojásos masszához adjuk.
  4. A maradék tejet is hozzáadjuk, ezzel higítunk a tésztán.
  5. Körülbelül fél órát pihentetjük a tésztát, hogy elnyerhesse a kívánt állagát.
  6. A fél óra elteltével felhevítjük a palacsintasütőt, majd száraz(!) serpenyőben kisütjük a palacsintákat. Akkor fordítsuk meg a tésztát, amikor már majdnem az egész buborékos lesz. A másik oldalát elegendő fél-egy percig sütni.


Tippek

  • Az amerikai palacsinta, a magyar változattal ellentétben nem teszi ki az egész palacsintasütő méretét, tehát csak a serpenyő közepére csurgassunk tésztát – így kapunk kis átmérőjű, pufók palacsintákat!
  • A feltét szinte a végtelenségig variálható: juharszirup, akácméz, vaníliapuding, banán, csoki öntet, lekvárok, fahéj…
  • Cukor helyett nyugodtan használhatunk vaníliás cukrot is.


Amire szükséged lehet

  • 2 tojás
  • 1 tk cukor
  • 1 csipet só
  • 3 dl tej
  • 22,5 dkg liszt
  • 2 ek olvasztott vaj
  • fél csomag sütőpor
  • szabadon választott feltét(ek)


Figyelmeztetések

  • Ne rakjunk külön olajt a serpenyőbe, mivel a margarin megakadályozza a tészta leragadását!
  • Vigyázzunk, nehogy túl sok cukrot adjunk a tésztához, mert azon kívül, hogy egészségtelenebb is, hamar odaéghet a palacsintánk!


Kapcsolódó videók


Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS