2 209 bájt hozzáadva,
2012. június 18., 09:24 == Hogyan kell rumos teát készíteni? ==
A rumos tea a legegyszerűbb módon elkészítve teába kevert rumot jelent, lehet azonban ennél különlegesebben is elkészíteni.
== Lépések ==
=== Rumos tea fahéjjal ===
# Hozzávalók: 1 kk citromlé, 2 cl rum, egy kis citromhéj két szegfűszeggel megtűzve, forró tea, egy rúd fahéj.
# Egy bögrében keverjük össze a citromlét, a rumot és a citromhéjat.
# Öntsük fel teával, keverjük össze a rúd fahéjjal, és azonnal szervírozzuk.
=== Rum Cha-Yen===
# Hozzávalók: 2 tk thai teafű, 1 pohár rum, 40 dkg sűrített tej, fél pohár nádcukorszirup, forró víz, 1,5 cl Averna likőr, 3 csepp nádecet, jégkocka, szóda
# 2 tk thai teafüvet keverjünk el egy pohár rummal. Hagyjuk állni 7 percig, majd szűrjük le.
# 40 dkg sűrített tejet, fél pohár nádcukorszirupot (2:1 nádcukor és víz) és egy csésze forró vizet addig keverjünk, amíg egyenletesen sima nem lesz.
# Keverjük össze 6 centilitert a teás rumból 4 cl sűrített tejes sziruppal, 1,5 cl Avernával, 3 cseppnyi nádecettel és jéggel, majd egy shakerben rázzuk össze. Öntsük magas pohárba és töltsünk hozzá némi szódavizet.
=== „Bostoni teadélután” ===
# Hozzávalók: ¾ pohár száraz vermuth, 2 tk japán zöldtea, másfél pohár fehér rum, 5 tk bodzavirág likőr, 1 tk Boston Bittahs vagy egyéb keserű, 6 lime héja
# Keverjük össze a vermuthotés a teát. Hagyjuk 10 percig állni. Szűrjük át, majd adjunk hozzá ¾ pohár vizet, a rumot, a bodzavirág likőrt és a keserűt. Fedjük le, és hűtsük le egy órára.
# Puncsos pohárba tegyünk nagy jégkockákat, majd öntsük fel a koktéllal.
# A lime héjával díszítsük.
== Tippek ==
* Felejtsük el a főzőrumot, minőségi alapanyaggal dolgozzunk.
== Amire szükséged lehet ==
* a fenti hozzávalók
== Figyelmeztetések ==
* Alkoholt mértékkel fogyasszunk!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.bellybytes.com/recipe/tea/tea22.html Rumos tea]
* [http://imbibemagazine.com/Rum-Cha-Yen-Cocktail-Recipe Rum Cha Yen]
* [http://www.bonappetit.com/recipes/2011/10/boston-tea-party Boston tea party]
[[Kategória:Étel-ital]]