„Lusta rétest csinálni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell lusta rétest csinálni? == Ahogy már a sütemény nevéből is látszik, ez egy igazi mentőöv édesség, ha nagyon gyorsan nagyon finom desszerttel szer…”) |
(Nincs különbség)
|
A lap 2012. május 1., 10:45-kori változata
Hogyan kell lusta rétest csinálni?
Ahogy már a sütemény nevéből is látszik, ez egy igazi mentőöv édesség, ha nagyon gyorsan nagyon finom desszerttel szeretnénk meglepni barátainkat vagy szeretteinket.
Lépések
- Állítsuk össze a tésztát! A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kristálycukorral! A kristálycukorból vegyünk ki kb. 6 evőkanálnyit, és csak a maradékot adjuk hozzá a liszthez és sütőporhoz!
- Kenjük ki a tepsit! Kb. 5dk vajjal alaposan kenjük ki a tepsit!
- A tészta felét öntsük bele a tepsibe, majd egyenletesen oszlassuk el benne, hogy mindenhol ugyanolyan vastag tésztát kapjunk!
- Szórjuk szét a tésztán a túrót, majd hintsük meg a 2 csomag vaníliás cukorral!
- Egyenletesen oszlassuk el a meggyet a tésztában, hogy mindenhova jusson!
- A tészta másik felét öntsük rá a tepsiben lévő rétegzett süteményre!
- Vagdaljuk rá a vajat a tésztára! A megmaradt 10 dkg vajat kis darabokban vagdaljuk rá a tészta tetejére, hogy mindenhol kellőképpen átitassa majd a tésztát!
- Gépi habverővel keverjük ki az 5 tojást a félretett 6 evőkanál kristálycukorral! Ha ez kész, adjuk hozzá a 3,5 dl tejet, és még egyszer keverjük össze, de ekkor már ne gépi habverővel, hanem csak kézi habverővel vagy sima kanállal, esetleg villával! Mindezt egyenletesen eloszlatva öntsük rá a tésztára!
- Szurkáljuk meg a tésztát villával, hogy a ráöntött tej mindenhol bejusson a tészta közepébe, így omlós és puha tésztát kapunk majd!
- Előmelegített sütőben süssük ki a tésztát! A 200 fokos sütőben először kb. 5 percig süssük, majd 150 fokon még 30 percen keresztül süssük a tésztát!
- Porcukorral díszítjük! Miután kicsit kihűlt a tészta, díszítésként szitáljunk egy kis porcukrot a tetejére, majd négyzetformában felvágva tálaljuk!
Tippek
- Ha biztosak akarunk lenni benne, hogy a tészta belseje is megsült, szúrjunk bele egy fogpiszkálót a tésztába! Amennyiben még ráragad a tészta, akkor még nem sült át teljesen, ám ha gond nélkül ki-be húzhatjuk a pálcikát, anélkül, hogy ráragadna a tészta, ki is vehetjük a süteményt a sütőből!
Amire szükséged lehet
- 38 dkg rétes liszt
- 33 dkg kristálycukor
- 7 dl-es üvegnyi magozott meggy(befőtt)
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 5 egész tojás
- 3,5 dl tej
- 70 dkg tehéntúró
- porcukor
- gáztepsi
Figyelmeztetések
- Az alábbi mennyiségek egy gáztepsinyi sütemény elkészítéséhez elegek.
Kapcsolódó források, hivatkozások
- saját recept