„Enni/főzéshez előkészíteni az articsókát” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell enni/főzéshez előkészíteni az articsókát? == Az articsóka rendkívül egészséges és finom is. Első látásra azonban gondot okozhat, hogy miké…”) |
(→Hogyan kell enni/főzéshez előkészíteni az articsókát?) |
||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell enni/főzéshez előkészíteni az articsókát? == | == Hogyan kell enni/főzéshez előkészíteni az articsókát? == | ||
− | Az articsóka rendkívül egészséges és finom is. Első látásra azonban gondot okozhat, hogy miként lássunk hozzá az elkészítéséhez vagy éppen elfogyasztásához. | + | [[Fájl:articsoka.jpg|right]]Az articsóka rendkívül egészséges és finom is. Első látásra azonban gondot okozhat, hogy miként lássunk hozzá az elkészítéséhez vagy éppen elfogyasztásához. |
== Lépések == | == Lépések == |
A lap 2012. március 26., 15:39-kori változata
Hogyan kell enni/főzéshez előkészíteni az articsókát?
Az articsóka rendkívül egészséges és finom is. Első látásra azonban gondot okozhat, hogy miként lássunk hozzá az elkészítéséhez vagy éppen elfogyasztásához.
Lépések
- Az articsókát mossuk meg, majd a keményebb alsó szirmokat törjük le. A fiatal articsóka vastag sziromleveleit nyugodtan használjuk fel.
- Vágjuk le a szárát, valamint a tetejét.
- Ha a recept szerint ketté kell vágni, akkor ebben a fázisban egy kiskanál segítségével szedjük ki belőle a „bajszot”. Ha nem, akkor már a készételben, fogyasztáskor távolítsuk el.
Tippek
- Ha tehetjük, kisebb bimbókat vásároljunk.
Amire szükséged lehet
- articsóka
Figyelmeztetések
- Frissen a legjobb, ne tároljuk sokáig a hűtőben.