„Húsvéti töltött tojást csinálni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell húsvéti töltött tojást csinálni? == rightA töltött tojás tulajdonképpen gyűjtőfogalom, igen sokféle létez…”)
 
(Tippek)
16. sor: 16. sor:
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
  
MEGJEGYZÉS: Add meg a tippeket, amik segítik az olvasót a megvalósítás során. Minden új tippet egy csillaggal (*) kezd! Ezt a sort kérlek, töröld, csak magyarázatként szolgál!
+
* A tojás rendkívül egészséges, egy tojás a napi fehérje szükségletünk 12 százalékát fedezi, ráadásul könnyen emészthető formában.
 
 
* Első tipp
 
 
 
  
 
== Amire szükséged lehet ==
 
== Amire szükséged lehet ==

A lap 2012. március 20., 11:20-kori változata

Hogyan kell húsvéti töltött tojást csinálni?

Husveti toltott tojas.jpg

A töltött tojás tulajdonképpen gyűjtőfogalom, igen sokféle létezik belőle, s tulajdonképpen mindegyiknek ugyanaz az alapja: a megfőtt kemény tojásokat kettévágjuk, a sárgákat kiskanállal kiemeljük és egy tálba tesszük, és tulajdonképpen ezután következnek a variációk.

Lépések

  1. Ha húsvéti töltött tojásról beszélünk, akkor a tálban a főtt tojássárgákat összekeverjük főtt, darált sonkával, kevés tejföllel. Az így elkészült masszával dekoratívan megtöltjük a tojásfehérjéket. Salátalevelekre helyezve, paradicsom és paprika karikákkal körberakva húsvéti asztalunk dísze lehet.
  2. Egy másik, tejfölös-sajtos variációnál a főtt tojások sárgáit összeturmixoljuk az apróra vágott sonkával, ömlesztett sajttal, tejföllel. Sóval, kevés borssal, mustárral ízesítjük. A tölteléket visszatesszük a tojásfehérjébe.
  3. Töltött tojások nem csak hidegen léteznek, készíthetünk meleg ételt is ebből a műfajból.
    • Hozzávalók: 8 tojás, 4 dkg vaj, 2 zsemle, csipetnyi őrölt bors, 2 dl tejföl, 1 csomó petrezselyemzöld, 2 evőkanál zsemlemorzsa.
    • A tojásokat itt is keményre főzzük, megtisztítjuk és félbevágjuk.
    • A tojások sárgáit vajjal áttörjük, és jól összedolgozzuk az előre beáztatott, kinyomkodott zsemlékkel, sóval, borssal és finomra aprított petrezselyemmel.
    • A tölteléket visszatöltjük a fehérjékbe, kivajazott tűzálló tálba tesszük, tejföllel meglocsoljuk és a zsemlemorzsával meghintjük.
    • Felforrósított sütőben pár perc alatt pirosra sütjük, forrón tálaljuk. Salátákat adunk mellé.

Tippek

  • A tojás rendkívül egészséges, egy tojás a napi fehérje szükségletünk 12 százalékát fedezi, ráadásul könnyen emészthető formában.

Amire szükséged lehet

MEGJEGYZÉS: Sorold fel azokat a dolgokat, amire szükség van a megvalósítás során. Minden szükséges eszközt új sorba írj, az elején egy csillaggal (*). Ezt a sort kérlek, töröld, csak magyarázatként szolgál!

  • Első szükséges dolog


Figyelmeztetések

MEGJEGYZÉS: Amennyiben szeretnéd az olvasókat figyelmeztetni valamire a témával kapcsolatban, azt itt tudod megtenni. Minden figyelmeztetést új sorba írj, az elején egy csillaggal (*). Ezt a sort kérlek, töröld, csak magyarázatként szolgál!

  • Első figyelmeztetés

Kapcsolódó videók

MEGJEGYZÉS: Ha találsz a témához kapcsolódó Youtube videót, akkor azt itt tudod befűzni az oldalba. Ehhez nem kell más tenned, mint az „IDE” szó helyett beírnod a kiválasztott Youtube videó egyedi kódját!


Kapcsolódó források, hivatkozások

MEGJEGYZÉS: Az alábbi minta alapján add meg azokat a webcímeket és a hozzájuk tartozó rövid leírást, amit forrásként használtál, illetve szorosan a témához kapcsolódnak. Ezt a sort kérlek, töröld, csak magyarázatként szolgál!


Az oldal szerzői

Kiscsillag