„Gofrit sütni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell gofrit sütni? == rightA karácsonyi vásárokból jól ismert gofri otthon is könnyedén elkészíthető, így gyorsan a gyerekek ked…”) |
(Nincs különbség)
|
A lap jelenlegi, 2012. február 25., 21:22-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell gofrit sütni?
A karácsonyi vásárokból jól ismert gofri otthon is könnyedén elkészíthető, így gyorsan a gyerekek kedvencei lehetünk vagy akár a vendéglátók gyöngye.
[szerkesztés] Lépések
- Készítsük el a tésztát!
- Mérjük ki a 40 dkg lisztet!
- Adjuk hozzá az egy csomag sütőport, 3 tojás sárgáját, a 12 dkg margarint, egy csomag vaníliás cukrot, a kávéskanálnyi sót, a 12 dkg cukrot, a fél liter tejet és egy citrom reszelt héját.
- Elektromos habverővel keverjük csomómentesre a tésztát!
- A tojások fehérjét verjük habosra és forgassuk bele a tésztába, anélkül, hogy nagyon összetörnénk azt!
- Süssük ki a tésztát! Mielőtt sütni kezdenénk, vékonyan kenjük ki a gofri sütőt olajjal! Ha kellően bemelegedett, öntsük bele a tésztát, míg kész nem lesz!
- Készítsük el a vanília sodót!
- Keverjük össze az 1 dl tejet, a 2 tojással és a kávéskanál liszttel!
- A maradék 4 dl tejet a vaníliás cukorral együtt forraljuk fel!
- Ha felforrt, öntsük hozzá a tojás sárgájából álló keveréket, majd adjuk hozzá az 1 dkg vajat!
- Közben a két tojás fehérjét a cukorral verjük keményre!
- Ha a tűzön lévő keverék elkezd besűrűsödni, vegyük le a lángról, és egy kis idő múlva, amikor már nem olyan forró a mártás, keverjük hozzá a tojás fehérjéből álló keveréket!
- Amíg teljesen ki nem hűl, kevergessük a mártást, nehogy becsomósodjon!
[szerkesztés] Tippek
- Ha nincs kedvünk vagy időnk a vanília sodó elkészítésével vesződni, akkor készen készült csoki öntettel vagy lekvárral is ízesíthetjük!
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- gofrisütő
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 12 dkg margarin
- fél liter tej
- 1 citrom
- kávéskanálnyi só
A vanília sodóhoz:
- 2 tojás
- 5 dl tej
- 1 kávéskanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 dkg vaj
- 2 dkg cukor
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Mindenképpen a tálalás előtt nem sokkal készítsük el a gofrikat, mivel a sütés után rövidesen „megnedvesedik” a tészta, így elveszti eredeti ízét!