„Madártejet készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell madártejet készíteni? == rightTalán a névadás nem volt szerencsés, ez a madártej dolog kissé bizarr. De maga az étel, az v…”) |
(→Lépések) |
||
5. sor: | 5. sor: | ||
== Lépések == | == Lépések == | ||
− | # Hozzávalók a habhoz: 6 tojás fehérje, 9 evőkanál kristálycukor. Hozzávalók az „alapléhez”: 2 l tej, 6 tojás sárgája, 1 vanília rúd, 6 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt. | + | # '''Hozzávalók a habhoz''': 6 tojás fehérje, 9 evőkanál kristálycukor. Hozzávalók az „alapléhez”: 2 l tej, 6 tojás sárgája, 1 vanília rúd, 6 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt. |
− | # Először a tojásfehérjéből és cukorból verünk kemény habot, majd kanállal meleg vízbe szaggatjuk, és oldalanként másfél percig főzzük. Nem gőzfürdőben és nem zubogó forró vízben főzzük, hanem csak lassan gyöngyöző meleg vízben. A kész madárhabot abba a tálba tesszük, amiben tálaljuk. | + | # '''Először a tojásfehérjéből és cukorból verünk kemény habot, majd kanállal meleg vízbe szaggatjuk, és oldalanként másfél percig főzzük.''' Nem gőzfürdőben és nem zubogó forró vízben főzzük, hanem csak lassan gyöngyöző meleg vízben. A kész madárhabot abba a tálba tesszük, amiben tálaljuk. |
− | # A tejből 1,5 dl-t a tojás sárgával, 6 evőkanál cukorral és a liszttel csomómentesre keverünk, közben a maradék tejet a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk. Ha forr, hozzáöntjük a tojásos masszát, és sűrűre forraljuk. | + | # '''Elkészítjük a masszáz.''' A tejből 1,5 dl-t a tojás sárgával, 6 evőkanál cukorral és a liszttel csomómentesre keverünk, közben a maradék tejet a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk. Ha forr, hozzáöntjük a tojásos masszát, és sűrűre forraljuk. |
− | # Még melegen nyakon öntjük a habokat, és kihűtjük. | + | # '''Még melegen nyakon öntjük a habokat, és kihűtjük.''' |
== Tippek == | == Tippek == |
A lap 2012. január 2., 19:27-kori változata
Hogyan kell madártejet készíteni?
Talán a névadás nem volt szerencsés, ez a madártej dolog kissé bizarr. De maga az étel, az valami csoda. Mi is kell hozzá? Sok tojás, innét a madár, és persze tej is.
Lépések
- Hozzávalók a habhoz: 6 tojás fehérje, 9 evőkanál kristálycukor. Hozzávalók az „alapléhez”: 2 l tej, 6 tojás sárgája, 1 vanília rúd, 6 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt.
- Először a tojásfehérjéből és cukorból verünk kemény habot, majd kanállal meleg vízbe szaggatjuk, és oldalanként másfél percig főzzük. Nem gőzfürdőben és nem zubogó forró vízben főzzük, hanem csak lassan gyöngyöző meleg vízben. A kész madárhabot abba a tálba tesszük, amiben tálaljuk.
- Elkészítjük a masszáz. A tejből 1,5 dl-t a tojás sárgával, 6 evőkanál cukorral és a liszttel csomómentesre keverünk, közben a maradék tejet a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk. Ha forr, hozzáöntjük a tojásos masszát, és sűrűre forraljuk.
- Még melegen nyakon öntjük a habokat, és kihűtjük.
Tippek
- Van, aki csak tálaláskor helyezi a habokat a vaníliás lére, és van, aki egy kis karamellával tuningolja a fehér halmokat.
Amire szükséged lehet
- a fenti hozzávalók
Figyelmeztetések
- Minél frissebb tojást és tejet használjunk.