„Puszedlit készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell puszedlit készíteni? == Puszedlit készíthetünk karácsonyra, szilveszterre, lakodalomra, lehet azonnal enni, vagy celofánzacskóban ajándékozni, hi…”)
 
(Hogyan kell puszedlit készíteni?)
 
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell puszedlit készíteni? ==
 
== Hogyan kell puszedlit készíteni? ==
  
Puszedlit készíthetünk karácsonyra, szilveszterre, lakodalomra, lehet azonnal enni, vagy celofánzacskóban ajándékozni, hisz hetekig eláll. Ha addig el nem fogy. Gyorsan elkészíthető, nem sok macerával. Kivéve a tojáshabos díszítést, de ez kiváltható reszelt mandulával, dióval vagy gyöngycukorral is.
+
[[Fájl:puszedlit_kesziteni.jpg|right|http://szilvaszemmel.blogspot.com/2011/02/puszedli-minden-alkalomra.html]]Puszedlit készíthetünk karácsonyra, szilveszterre, lakodalomra, lehet azonnal enni, vagy celofánzacskóban ajándékozni, hisz hetekig eláll. Ha addig el nem fogy. Gyorsan elkészíthető, nem sok macerával. Kivéve a tojáshabos díszítést, de ez kiváltható reszelt mandulával, dióval vagy gyöngycukorral is.
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==

A lap jelenlegi, 2011. november 29., 10:02-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell puszedlit készíteni?

http://szilvaszemmel.blogspot.com/2011/02/puszedli-minden-alkalomra.html

Puszedlit készíthetünk karácsonyra, szilveszterre, lakodalomra, lehet azonnal enni, vagy celofánzacskóban ajándékozni, hisz hetekig eláll. Ha addig el nem fogy. Gyorsan elkészíthető, nem sok macerával. Kivéve a tojáshabos díszítést, de ez kiváltható reszelt mandulával, dióval vagy gyöngycukorral is.

[szerkesztés] Lépések

  1. Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2 tojás, 2 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 2 dl méz, 10 dkg vaj, 4 evőkanál tejföl, 2 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál őrölt fahéj, fél teáskanál őrölt szegfűszeg, csipet só, 1 narancs reszelt héja, 10 dkg kandírozott vegyes gyümölcs, 10 dkg mazsola (ha valaki nem szereti, kihagyható, vagy durvára vágott dióval helyettesíthető). A fehér mázhoz 30 dkg porcukor, 2 tojás fehérje.
  2. A tésztához összekeverem a tojásokat a porcukorral, majd az összeolvasztott vajat és mézet is hozzáadom. Belekeverem a fűszereket és a tejfölt, aztán a szódabikarbónás lisztet. A végén a gyümölcsöket is beleforgatom.
  3. Puha, laza tésztát kapunk, amit egy éjszakára hűtőben kell pihentetni. Addig ki lehet találni, mivel díszítsük.
  4. Másnapra jól gyúrható masszánk lesz, amiből diónyi golyókat formáljunk, a közepüket nyomjuk le, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól 4-5 cm-re. Ha nem cukormázas tetőt akarunk, akkor most kell rátenni a díszítést is.
  5. 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt sülnek meg, ha elkezd barnulni a tetejük, akkor jó.
  6. Közben elkészíthető a cukormáz: A tojásfehérjét üresen kell felverni, és csak fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukrot. Nem lesz túl kemény hab, ecsettel tudjuk a majd langyosra hűlt sütikre felkenni.

[szerkesztés] Tippek

  • Habzsákkal mintákat is formázhatunk a puszedlire.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • a fentebb látható hozzávalók

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag