„Pattogatott kukoricát készíteni házilag” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell pattogatott kukoricát készíteni házilag? == rightA házi pattogatott kukorica finom és néhány perc alatt, egyszerűen elkész…”) |
(Nincs különbség)
|
A lap 2011. november 29., 09:22-kori változata
Hogyan kell pattogatott kukoricát készíteni házilag?
A házi pattogatott kukorica finom és néhány perc alatt, egyszerűen elkészíthető. Kifejezetten ajánlom beszélgetős, társasjátékos összejövetelekhez.
Lépések
- Alaprecept:
- Forrósítsuk fel az olajat! Öntsünk egy nagy lábasba egy kevés olajat, majd forrósítsuk fel!
- Jöhet a kukorica! A forró olajba tegyük bele a pattogatni való kukoricát, majd tegyük rá a fedőt! Fontos, hogy a fedő pontosan illeszkedjen a lábasra.
- Fűszerezés: A kukoricát ízlés szerint ízesíthetjük különböző fűszerekkel (pl. fűszerkeverékek, fokhagyma granulátum stb.). Minél később tesszük bele a lábasba, annál kisebb az esélye, hogy odaég. A legjobb, ha akkor fűszerezzük be a kukoricát, mielőtt az első szemek kipattognak, de akár utólag is fűszerezhetjük a kész pattogatott kukoricát.
- Kész: Ha kipattogott a kukorica, húzzuk le a tűzhelyről, és már fogyaszthatjuk is!
- Vajas-sós:
- Tegyünk egy lábasba kb. 8 deka vajat és 10 deka kukoricát, majd helyezzük rá a fedőt!
- Ha kipattogott a kukorica, forgassuk át még egy kis olvasztott vajon és sózzuk meg!
- Sajtos-fűszeres:
- Olvasszunk fel a lábasban kb. 10 deka vajat, majd szórjunk bele 2 teáskanál garam masala fűszerkeveréket! Ezután jöhet bele a kukorica.
- Fedjük le a lábast, és várjuk meg, míg kipattog!
- Amint kipattogott, húzzuk le a lángról, sózzuk meg és forgassuk össze kb. 10 deka reszelt füstölt sajttal!
- Csokis:
- Olvasszunk meg 15 deka cukrot, majd tegyünk bele 3 teáskanál kakaóport és 3 deka vajat! Eközben vegyük kicsire a lángot!
- Ha megolvadt a csoki, forgassuk meg benne a már előre kipattogtatott kukoricát úgy, hogy a csokoládémáz egyenletesen befedje a szemeket!
- Ezután öntsük ki egy deszkára, hogy megszáradjon!
Tippek
- A pattogtatni való kukoricát beszerezhetjük a piacon kimérve, de boltokban is kapható (általában a lencsék, száraz babok és aszalt gyümölcsök környékén), igaz, kicsit drágábban.
- Az olaj helyett olívaolajat is használhatunk.
- A kész pattogatott kukoricát akár szójaszósszal is ízesíthetjük.
Amire szükséged lehet
- Egy nagy lábas fedővel
- Kis olaj, ez lehet olívaolaj is
- Pattogtatni való kukorica
- Só
- Fűszerek
- Vajas verzióhoz: vaj
- Sajtos-fűszereshez:
- garam masala fűszerkeverék
- füstölt sajt
- vaj
- Csokishoz:
- cukor
- kakaópor
- vaj
Figyelmeztetések
- A kukorica nagyon gyorsan odakap, ezért közepes lángon pattogtassuk, és ha már nem pattog, gyorsan vegyük le a lángról!
- Ne tegyünk egyszerre túl sok kukoricát a lábasba, mert a kipattogott kukorica felnyomhatja a fedőt, az alsók pedig nem tudnak kipattogni a többinek a súlyától!